Omdat we niet tevreden waren van alle bloatware en problemen in Windows zijn we sinds 2011 bezig met het ontwikkelen van onze Custom Windows. In het kort is dit een kale Windows die de technologie bevat van Windows 10 en de interface en betrouwbaarheid van Windows 7.

Gebouwd voor en door power users

Sinds 2011 gebruiken we feedback van gamers, ontwikkelaars en content creators om de best mogelijke software te ontwikkelen. Mensen die een snelle computer willen waarop ze kunnen vertrouwen. Onze software draait  in medische omgevingen, zware industrie en is zelfs ingebruik genomen door de defensie.

Interface

Sinds de komst van Windows 8 hebben we enorm veel feedback gekregen ivm de interface. Kortom moesten we erg veel mensen opnieuw leren werken met Windows. Wij zagen meteen dat dit niet ging lukken en hebben de Metro/modern UI interface uitgeschakeld en het start menu terug geplaatst. In 2015 hebben we ons gelijk gekregen en is Microsoft weer afgestapt van deze interface en heeft het start menu terug geplaatst. Onze klanten hebben zich sinds Windows 7 nooit hoeven aan te passen aan het besturingssysteem. Later bleek zelfs dat het plan van Microsoft om de mobiele markt te veroveren(de reden dat alle knoppen zo gigantisch groot waren) faalde en ze de ontwikkeling stopten.

Ook irritante popups zijn uitgeschakeld. Geen antivirus die meldingen geeft, geen Windows die vraagt of je hem zou aanraden aan andere mensen. Geen meldingen dat er updates zijn of dat je computer in gevaar is. Gewoon een computer waar je op kan werken zonder gestoord te worden.

Prestaties

Veel onnodige functies zijn uitgeschakeld waardoor het RAM gebruik van onze Windows beduidend lager ligt dan normaal. Dit zijn functies die in de corporate wereld gebruikt worden of dienen om je te tracken/reclame te tonen. Ook passen we de gekozen programma’s aan zodat ze niet op de achtergrond draaien of mee opstarten met Windows.

Je computer is dus minder dingen aan het doen op de achtergrond en kan zich veel beter concentreren op de dingen die jij wil doen.

Verder zijn de stuurprogramma’s geoptimaliseerd wat resulteert in betere game en render prestaties.

Privacy

Windows 10 staat erom bekend om je over te tracken en reclame te tonen. Op je nieuwe Windows 10 pro zal je spelletjes zoals Candy crush zien in je start menu en nieuwe game releases op je vergrendelscherm. Alles wat je zoekt in je startmenu wordt doorgestuurd naar de server van Microsoft. Dit kan je testen door Wireshark te installeren en te kijken hoeveel pakketjes er verstuurd worden over het internet als je bepaalde acties uitvoert in Windows.

Al de tracking functies zijn uitgeschakelt in onze software. Er wordt niets bijgehouden en er wordt niets doorgestuurd. Je zal ook geen reclame te zien krijgen en zelfs niet op het internet. Sommige versies gebruiken een andere DNS zoals Cloudflare of OpenDNS.

Beveiliging

Windows Defender is een erg matige antivirus. Probeer op een nieuwe computer Teamviewer te downloaden en time hoelang het duurt om het programma te openen. Dit duurt vaak 10+ seconden. Wanneer je Defender uitschakelt of een andere antivirus installeert duurt dit maar 1 seconde.

In samenwerking met Avast hebben we een aangepaste versie gemaakt die sneller werkt en geen popups toont. Die licentie is 1 jaar geldig en verlengen we bij je jaarlijks onderhoud. De antivirus stuurt ook geen diagnostische gegevens door en je hoeft je geen zorgen te maken over je privacy.

Stabiliteit

Bij elke grote update van Windows 10 krijgen we 50 klanten (met de standaard Windows) per week wiens computers niet meer werkt na de update. Dit komt omdat deze “updates” geen updates zijn maar een volledige nieuwe build van Windows die over de oude geïnstalleerd wordt. In de meeste gevallen loopt dit goed maar in veel gevallen ook niet. Heel veel settings en stuurprogramma’s zijn ge-reset en de interface ziet er weer anders uit. De voordelen zijn erg beperkt en voor 90% van de gebruikers zelfs onbestaand.

Onze custom Windows doet enkel beveiligingsupdates op de achtergrond en zal nooit je pc forceren om te upgraden naar een nieuwe versie zonder dat je dit wil(of net in een game zit). Indien gewenst kan je altijd langskomen voor een nieuwe versie.

Hij is zo stabiel dat het de hoofdreden is dat we levenslange garantie kunnen aanbieden op de computer. Is hij traag? Heb je malware? Start hij niet meer op? Dat zijn bijna onbestaande problemen op onze computers en dit herstellen we levenslang gratis.

Nadelen?

Omdat dit geen standaard Windows is, zijn er bepaalde spelregels. Deze kan je lezen op onze Help paginaProbeer deze niet zelf te herstellen of aan te passen want de tutorials die je op het internet vind zijn niet van toepassing. De enige betrouwbare bron ivm onze software is onze help pagina.

Gebruik je specifieke functies zoals de Windows store? Meld dit dan bij de aankoop of installatie. Vanwege privacy instellingen kan het zijn dat bepaalde programma’s of games niet werken. Dit kan wel aangezet worden en staat uitgelegd op onze help pagina.