U kan bij Tree Art te Herentals terecht voor het volgende: aanplant - snoeien van bomen - afbreken en vellen van bomen - stormschade opruimen - bestrijding van ziektes en plagen - standplaatsverbetering - beheren van veteraanbomen

aanplant herentals

Aanplant

Bomen geven je tuin vorm, kleur en karakter. Het planten van bomen lijkt eenvoudig, maar toch worden er bij de keuze van het plantmateriaal en het planten zelf vaak kleine fouten gemaakt waardoor de boom niet optimaal aanslaat en dus niet goed groeit. Wij komen ter plaatse kijken, geven advies en helpen bij het aanplanten van de juiste boom op de juiste plaats zodat u lang en optimaal kan genieten van de boom in je tuin. Ook voor het verplanten van bomen kan u bij ons terecht, dit is echt specialistenwerk waarbij veel fouten kunnen gemaakt worden. Als je een boom wil verplanten wil je natuurlijk dat die op zijn nieuwe bestemming minstens even mooi groeit als voordien. Aarzel daarom niet om u door ons te laten bijstaan in dit delicate werk.

snoeien herentals

Snoeien

Snoeien is de belangrijkste beheersmaatregel die bij een boom wordt toegepast. Als u de optimale conditie van uw boom wil behouden is het dan ook van enorm belang dat dit correct en vakkundig gebeurt. Bij jonge bomen is het belangrijk om van in het begin van hun leven een goede begeleidingssnoei uit te voeren om zo over x-aantal jaren het gewenste eindbeeld te bekomen. Met deze snoeivorm wordt meestal 2 a 3 jaar na de aanplant begonnen. De hoogste prioriteit bij het snoeien hebben de probleemtakken (zieke takken, dubbele toppen, plakoksels, …) daarna word gezien naar het te bekomen eindbeeld. Als er regelmatig wordt gesnoeid is de ingreep steeds beperkt. Ook voor vormsnoei van leibomen en knotbomen kan u bij ons terecht. Laat tijdig je bomen controleren. Wij komen gratis ter plaatse om de boom te bekijken en advies te geven of het al dan niet nodig is om de boom een onderhoudsbeurt te geven.

vellen van bomen herentals

Afbreken en vellen

Soms moeten er bomen verwijdert worden. Bomen vellen en afbreken is dan ook een van onze diensten. Vaak is de boom zo groot geworden dat hij niet meer kan vallen, er staat dan een tuinhuis onder of een veranda en dat maakt dat het afbreken zonder schade aan de omstaande gebouwen maar ook andere bomen, specialistenwerk is. Met behulp van klimtechnieken en afvangsystemen breken wij de boom gecontroleerd af. Wanneer de boom kan vallen opteren wij natuurlijk voor het vellen van de boom, zo kunnen de werken veel sneller uitgevoerd worden. Wij zorgen ook voor het opruimen en versnipperen van de takken, verwerken van het hout en het uitfrezen van de boomwortels. Bij het verwerken van het hout wordt meestal gekozen voor het verzagen en klieven voor brandhout. Dikwijls is het hout in onze ogen ‘te mooi’ om zomaar in stukken te zagen. Wij beschikken over materiaal om van uw stam mooie planken en balken te zagen en maken van uw eigen hout, tal van originele creaties uit hout.

stormschade herentals

Stormschade

Het gebeurt dat bij een zware storm takken uit een boom breken, een boom omvalt door windworp en dat er schade is. Contacteer ons in dit geval 24/24, 7/7. Wij komen u direct uit de nood helpen met het opruimen van de boom, bomen of takken en controleren ook direct of er nog potentieel gevaar dreigt dat we dan ook onmiddellijk weg nemen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Laat daarom tijdig door ons naar je bomen kijken, wij geven je altijd gratis en vrijblijvend advies.

ziekte en plagen bomen herentals

Ziekten en plagen

Net als bij andere levende organismen kunnen ook bomen ziek worden. Dit kan tal van oorzaken hebben. Sommige hiervan zijn zeer besmettelijk en agressief, en kunnen grote gevolgen hebben voor de rest van het bomenbestand. Andere zijn eerder onschuldig en hebben enkel invloed op de sierwaarde van je boom. Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat de ziekte of aantasting voor de boom een probleem gaat vormen. Is de boom eenmaal heel ziek of aangetast dan moet bekeken worden of de bestrijding hiervan nog mogelijk is. Preventie begint eigenlijk al bij het aanplanten van gezonde viriele bomen. Laat je boom ook regelmatig nakijken, in een vroeg stadium is de ziekte of plaag dikwijls perfect te bestrijden. Als de ziekte of plaag al in de hele boom verspreid is, is het (afhankelijk van de plaag of ziekte) dikwijls onbegonnen werk.

standplaatsverbetering bomen herentals

Standplaatsverbetering

Er zijn tal van factoren die effect hebben op de ontwikkeling en groei van bomen. Als plots, bij eerder gezonde bomen, de groei afneemt of ze vroegtijdig beginnen af te takelen, ligt de oorzaak vaak aan de groeiplaats. Het verbeteren hiervan is dan aangeraden en kan (in tuinen) dikwijls met een kleine ingreep. Heeft u een bouwgrond, plannen om te bouwen, maar wil u enkele bomen zeker behouden? Laat u dan zeker adviseren! Wij zorgen ervoor dat de boom beschermd blijft tijdens de werken, geven advies over waar best wel en vooral best niet de bouwmaterialen te stockeren en waar zeker niet met zware machines te rijden. Zware machines en grote pakketten stenen e.a. bouwmaterialen kunnen namelijk grote schade toebrengen aan de wortels en de stam van de boom. De schade zal op het eerste zicht niet zichtbaar zijn, maar na een aantal jaar begint de boom af te takelen.

oude bomen herentals

Beheren van veteraanbomen

Een veteraanboom is een oude boom op het einde van zijn leven. De boom vertoont verzwakkingen en takelt af. Holtes en rottingen in de boom, uitbrekende takken, weinig blaadjes, veel vruchten, zijn enkele van de kenmerken. Maar een veteraanboom ondersteund dikwijls ook tal van kleine organismen: bv. Vogels die op de stam af komen om hun eten te zoeken, mooie zwammen groeien op de stam of wortelvoet, kortom, een veteraanboom heeft een enorme ecologische waarde. Indien de boom geen direct gevaar vormt voor omstaande gebouwen of mensen opteren wij er altijd voor om deze mooie landschapselementen te laten staan. Zo kan u er zelf nog jaren plezier aan beleven. Twijfel je? Contacteer ons en vraag advies, bij twijfel over potentieel gevaar kunnen wij enkele delen van de boom weg nemen tot het gevaar weg is en de rest van de boom laten staan zodat die ene specht nog tal van jaren in je tuin kan komen smullen van al dat lekkers dat je boom te bieden heeft.

CONTACTEER ONS