Waarom een goed facturatieprogramma je nieuwe beste vriend is
Geplaatst op 30-11-2023

Waarom een goed facturatieprogramma je nieuwe beste vriend is

Ben je freelancer of run je een klein bedrijf? Dan weet je vast wel hoeveel werk er in gaat zitten om al je facturen bij te houden. En daar komt nog bij dat facturatie vaak niet het meest spannende werk is. Maar wist je dat een goed facturatieprogramma je met plezier op weg kan helpen? In dit artikel vertellen we je graag meer!

Tijd besparen

Ten eerste scheelt een goed facturatieprogramma je ontzettend veel tijd. Het bijhouden van facturen, betalingen en herinneringen kan veel werk zijn. En door het handmatig te doen, heb je sneller fouten gemaakt. Een factuurprogramma kan jou veel van deze handmatige werkzaamheden uit handen nemen. Voeg eenvoudig je klanten en producten of diensten toe en maak met een paar klikken een professionele factuur. Ook kan een facturatieprogramma automatisch herinneringen sturen als een factuur niet op tijd wordt betaald. Zo hoef je daar geen tijd meer aan te besteden.

Inzicht in je winst en verlies

Een goed facturatieprogramma kan veel inzicht geven in je financiële situatie. Met dit programma kun je eenvoudig zien welke facturen er nog openstaan, welke al betaald zijn en welke nog verzonden moeten worden. Dit maakt het bijhouden van je boekhouding een stuk gemakkelijker. Bovendien kun je zien welke klanten niet op tijd betalen, waardoor je snel actie kunt ondernemen om het debiteurenbeheer te optimaliseren.

Overzicht houden

Een goede boekhouding helpt je ook om overzicht te houden. Facturen worden automatisch aan klanten gekoppeld, waardoor je gemakkelijk kunt zien welke facturen bij welke klant horen. Ook kun je snel zien welke facturen nog niet zijn betaald en welke klanten te laat zijn met betalen. Dit helpt je om te bepalen welke klanten betrouwbaar zijn en welke minder. Wel zo handig!

Klantrelaties verbeteren

Een factuurprogramma kan ook helpen je klantrelaties te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke noot toevoegen aan facturen, herinneringen of offertes. Dit geeft een extra persoonlijk tintje en kan de relatie tussen jou en je klant versterken. Ook kun je bijvoorbeeld gemakkelijk zien hoeveel een klant al heeft besteed, zodat je hem of haar gericht kan informeren over nieuwe producten of diensten.

Veiliger en overzichtelijker dan Excel

Veel ondernemers houden hun facturen bij in Excel. Dit kan zeker handig zijn, maar Excel is niet altijd even veilig of overzichtelijk. Er is een groter risico op fouten en het kan soms lastig zijn om een specifieke factuur te vinden. Met een factuurprogramma heb je al je facturen in één overzicht, dat op een beveiligde manier toegankelijk is.

Een goed facturatieprogramma kan je enorm helpen met het bijhouden van je financiën. Het scheelt tijd, geeft inzicht, helpt je om overzicht te houden en kan je klantrelaties verbeteren. Bovendien is het veiliger en overzichtelijker dan het bijhouden van je facturen in Excel. Zet daarom een stap in de goede richting en ga op zoek naar het facturatieprogramma dat het beste bij jouw bedrijf past. We wensen je veel succes!