Tips voor een gezellig woonkamer
Geplaatst op 22-08-2022

Tips voor een gezellig woonkamer

Tips voor een gezellig woonkamer

Voor veel mensen is de woonkamer nog steeds de plek waar ze het grootste deel van de tijd wanneer ze thuis zijn doorbrengen. Ondanks het feit dat we ook steeds vaker zien dat de keuken enorm populair is, is het ook de woonkamer die het goed blijft doen. Toch is het voor veel mensen een enorme uitdaging om ervoor te zorgen dat deze ruimtes gezellig en sfeervol zijn ingericht. Vaak is het al jaren hetzelfde en hebben ze werkelijk waar geen enkel idee hoe ze hiermee aan de slag moeten gaan. Omdat het een stuk eenvoudig is dan je aanvankelijk zult denken, hebben we een aantal tips voor je.

Kijk eens naar je vloer

De kans dat jij een vloer hebt die al de nodige jaren oud is, die is natuurlijk vrij groot. Toch hoeft een oude vloer niet direct te betekenen dat deze ook daadwerkelijk vervangen moet worden. Waar je een houten vloer door deze op te schuren en opnieuw in de lak te zetten zo goed als nieuw doet laten lijken, zijn er voor een epoxyvloer en beton ciré ook tal van opties om hiermee aan de slag te gaan. Kijkend naar een gietvloer, is deze vaak voorzien van een toplaag. Dit is een coating welke ervoor zorgt dat de gietvloer niet kan beschadigen. Door enkel en alleen de toplaag te vervangen, ziet je vloer eruit als nieuw. Je zult merken, dat dit al direct een wereld van verschil is ten opzichte van de oude situatie.

Gooi weg wat je niet meer gebruikt.

Mensen verzamelen ontzettend veel. Niet alleen spullen waar ze wel iets aan hebben, maar ook een hele hoop waar ze niets aan hebben. Dit geldt voor onze inrichting ook. We zien namelijk ontzettend vaak, dat er in huizen allerlei verschillende soorten ‘kleine’ meubels staan, die eigenlijk helemaal geen toegevoegde waarde hebben. Sterker nog, deze doen juist afbreuk aan het geheel. Bekijk daarom dus ook kritisch wat je wel of absoluut niet (meer) gebruikt en neem hier afscheid van. Je hoeft het niet direct weg te gooien, maar zet het eerst eens een aantal weken op zolder. Heb je dan niet het gevoel dat je iets mist, dan is het tijd om er volledig afscheid van te nemen.

Ruim je huis op

Een opgeruimd huis bepaald voor een heel groot gedeelte de sfeer. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat ondanks het feit jij je huis gezellig en sfeervol hebt ingericht, dit natuurlijk volledig teniet wordt gedaan wanneer het één grote rotzooi is daar. Zorg er daarom dus voor dat er niets wat niet nodig is op tafel, je dressoir of het aanrecht staat, want je zult merken dat dit al direct een veel frisser en dus ook opgeruimd gevoel geeft aan het geheel. Zo zet je al een goede extra stap naar een gezellig en sfeervol huis, want laten we eerlijk zijn. Een opgeruimd huis oogt toch vele malen gezelliger, dan wanneer je een huis hebt vol met rotzooi?