Motorkleding: veiligheid en stijl
Geplaatst op 15-11-2022

Motorkleding: veiligheid en stijl

Motorrijden is voor veel mensen een droom. Maar voor sommige mensen is deze droom waarheid, en zij gebruiken de motor om iedere dag op het werk te komen of om in het weekend op stap te gaan met vrienden die ook een motor hebben. Waar je je motor ook voor gebruikt, wanneer je motor rijdt wil je dit natuurlijk het liefst veilig en stijlvol doen. Veel mensen denken dat deze twee dingen niet goed samen gaan. Maar wees gerust, motorkleding kan zeer zeker wel veilig én stijlvol zijn. Hieronder volgen een paar tips om dit waarheid te maken:

Kies de juiste soort kleding

Er zijn veel verschillende soorten kleding voor motorrijders. Ze hebben hele ruime keus. Hierdoor is er echt voor ieder wat wils. Van racers tot toerrijders, de kleding moet goed passen bij het type rit dat je het liefste uitvoert. Er zijn veel verschillende materialen en pasvormen op de markt. Denk hier dus aan als je kleding gaat kiezen. Dan moet je veel verschillende soorten kleding kiezen. Denk aan een broek en een jas, of als je dat liever hebt, een heel pak. Ook kun je denken aan onderkleding, schoenen en beschermende kleding. En als je de motor gebruikt in alle weersomstandigheden, moet je denken aan regenkleding.

Veiligheid

Veiligheid staat altijd voorop. Tijdens het motorrijden neem je deel aan het verkeer en haal je wellicht hoge snelheden. Dit kan risico’s met zich meebrengen en je wilt natuurlijk dat je hiertegen beschermt bent. Ook kun je een ongeluk krijgen waardoor je van je motor afvalt. Je moet dus beschermt zijn tegen over het asfalt glijden en de eventuele impact van een auto of ander voertuig. Er zijn verschillende materialen die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben qua veiligheid. Leer is duurzaam, laat geen wind door en beschermd. Ook zijn er veel jassen van textiel, dit ademt en hier kun je goed in bewegen. In veel kleding zit al bescherming ingebouwd. Bijvoorbeeld op de schouders, ellebogen en knieën. Het is niet alleen belangrijk om je huid te beschermen tegen schaven, ook je organen moeten beschermd zijn. Daarom hebben sommige jassen een lendensteun en rugbescherming. Hier betaal je iets meer voor, maar dat is het zeker waard om je te beschermen tijdens een ongeval!

Stijl

Stijl is heel persoonlijk, en iedereen moet dat dus voor zichzelf bepalen. Misschien rijdt je vaak met een groep vrienden en willen jullie dezelfde stijl uitstralen. Dan kun je dit samen afstemmen. Je kunt kiezen voor een stoere uitstraling, of sportief of chique. Welke stijl je ook voor kiest, zorg dat de verschillende kledingstukken bij elkaar passen, en die weer bij je helm en je motor zelf passen. Een heel sportief pak op een tourmotor ziet er bijvoorbeeld een beetje gek uit. Aan de andere kant, een wijd leren jack op een crossmotor is ook geen combinatie. Motorkleding is er in verschillende materialen, maar ook in verschillende kleuren. Hierdoor kun je zorgen dat jouw kleding jouw persoonlijkheid uitstraalt. Zorg dus dat alles bij elkaar klopt, en kies de stijl die bij jou past!