Informatie over boormachines
Geplaatst op 15-11-2022

Informatie over boormachines

Een boormachine is geen goedkope aankoop, als je een goede wilt hebben natuurlijk. Ga je een boormachine kopen? Het is handig dat je jezelf even goed informeert. Je kunt je informeren bij een ijzerwinkel, bouwmarkt of online. Dan weet je precies waar je naar op zoek bent. Elke boormachine doet in principe hetzelfde werk, maar er is ook onderscheid te maken tussen bepaalde boormachines, denk bijvoorbeeld aan de kracht waarop de boormachine boort, of hoe sterk de accu is en hoe lang deze nou eigenlijk meegaat. Het is handig om op deze dingen te letten bij de aanschaf van een boormachine, zodat jij precies koopt wat je nodig hebt. Het zou zonde zijn als je denkt een koopje te vinden en er naderhand toch niet tevreden over bent. Je wilt ook niet een groot bedrag betalen voor een boormachine terwijl de boormachine van 80 euro hetzelfde werk had kunnen doen.

Verschil in boormachines

Boormachines zijn er in super veel varianten. Er zijn boormachines die voor professioneel werk worden gebruikt. Als je naar dit soort boormachines kijkt ben je al snel 1000 euro kwijt. Dit is natuurlijk niet nodig voor je klusjes in huis. Daarom is het handig dat je even kijkt bij de beschrijving van de boormachine wat deze nou eigenlijk kan en of het aan jouw eisen voldoet. Voor klusjes in huis en persoonlijk gebruik in het geheel zal een boormachine van rond de 100 euro moeten voldoen aan de eisen. Dan heb je een boormachine met draad, maar als jij niet dicht bij het stopcontact kan werken dan is het waarschijnlijk beter om te gaan voor een accu boormachine. Deze kun je overal gebruiken en de accu’s gaan over het algemeen lang mee, mits je een goede koopt natuurlijk. Daarnaast zitten er vaak meerdere accu’s bij zodat je deze kunt afwisselen en niet zonder stroom komt te zitten.

Gebruik van de boormachine

Een boor wordt gebruikt voor verschillende doelen. Je kunt er schroefjes mee in en uit draaien en gaten mee boren. Met verschillende boren kun je in allerlei materialen boren, zoals beton, hout, steen ga zo maar door. Wanneer je de boor alleen zult gebruiken voor het in en uitdraaien van schroeven zul je met de goedkoopste boormachines goed weg komen. Dit soort boren zijn goed in het vervangen van schroeven, maar door het gebrek aan kracht zal het moeilijker gaan om grote gaten te boren in sterk materiaal. Voor dit soort klussen is het handig om een iets duurdere boor te halen met meer kracht, denk daarbij aan een boor van ongeveer 600 Watt.

Professionele boren

Heb je een bedrijf gespecialiseerd in de bouw? Dan heb je een professionele boor nodig. Denk daarbij aan een magneet boormachine of een krachtige handboormachine van ongeveer 825 watt. Dit zijn een wat grotere investeringen en daarom vaak niet relevant voor huiselijk gebruik, omdat je een magneetboor bijvoorbeeld zou gebruiken voor het aanleggen van gasleidingen. Voor bedrijven is het echter wel een goede investering, omdat de machines een langere tijd mee gaan.