Gezond eten is gezond leven
Geplaatst op 15-11-2022

Gezond eten is gezond leven

Tegenwoordig hebben veel mensen kwaaltjes waar ze maar niet helemaal van te weten kunnen komen waar deze door komen. Misschien ben je moe, heb je weinig energie of voel je je futloos. Voedsel kan heel veel betekenen voor je algemene gevoel van welzijn. En het eten wat in de supermarkt ligt, draagt hier niet altijd even goed aan bij. Zo zijn suikers, veel bewerkt voedsel en sommige toevoegingen aan de natuurlijke ingrediënten niet gezond voor ons lichaam. Als we langere tijd niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen kan het zijn dat we ons futloos gaan voelen bijvoorbeeld. Wees gerust, er is ook voeding verkrijgbaar dat wel de juiste voedingsstoffen aan ons lichaam kan geven. Deze kun je makkelijk online kopen op verschillende websites zoals Superfoodstore.nl.

Wat zijn superfoods

Superfoods is eigenlijk al het voedsel dat veel gezonde voedingsstoffen bevat, waardoor het goed is voor ons lichaam. Al het voedsel dat een positieve invloed heeft op bepaalde processen in ons lichaam, zou je superfood kunnen noemen. De meest bekende superfoods hebben meerdere, of zelfs heel veel, voordelen voor ons systeem. Denk aan bessen, zaden en noten. Maar ook oliën en grassen kunnen een groot positief effect hebben. Planten en kruiden hebben een grote positieve werking op vele processen in ons lichaam. Het is dus een goed idee om hier genoeg van binnen te krijgen. Door superfoods te eten gaan mensen zich dikwijls energieker en beter voelen. Er zijn ook superfoods die invloed hebben op hoe je je emotioneel of mentaal voelt. Bijvoorbeeld doordat ze een effect hebben op bepaalde hormonen of je bloedsuikerspiegel.

Hoe worden ze gemaakt

Omdat superfoods worden geproduceerd voor mensen die graag op hun dieet letten, zijn er ook veel superfoods die voldoen aan een hoge eisen qua productie en duurzaamheid. Je kunt biologische superfoods kopen of vegan bijvoorbeeld. ‘Eerlijk’ geproduceerd betekent dat er bij de productie rekening wordt gehouden met alle mensen, dieren en de natuur die erbij betrokken is. De boer krijgt een eerlijk salaris, de grond waarin de plant in gegroeid wordt eerlijk behandeld etc. Hierdoor krijg je een puur product wat je met een schoon geweten kunt nuttigen. Er wordt vaak rekening gehouden met pesticiden, hormonen en andere invloeden die voedselproducten minder gezond kunnen maken: deze worden zo veel mogelijk vermeden. Let wel op: dit geldt niet voor alle superfoods. Lees altijd de verpakking of beschrijving als je hier in geïnteresseerd bent.

Voor iedereen

Superfoods zijn voor iedereen die zich fitter wil voelen. Het is niet zo dat je alleen maar superfoods hoeft te eten, in tegendeel. Je kunt superfoods toevoegen aan je dagelijkse voedselinname, om te voldoen aan je dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen. Maar ook bepaalde voedingsstoffen die in supplement vorm kunnen worden gekocht bijvoorbeeld, als aanvulling op je dagelijkse voedselinname, kun je bij deze superfood winkels kopen. Vitaminen en mineralen kun je vaak in supplement vorm krijgen. Het is niet zo dat superfoods alleen voor een bepaalde groep mensen is. Iedereen kan superfoods aan zijn dieet toevoegen. Probeer eens een superfood, en ervaar wat de resultaten zijn!