Daarom is een sportbh dragen een must
Geplaatst op 3-08-2022

Daarom is een sportbh dragen een must

Daarom is een sportbh dragen een must

Een sportbh is geen ‘gewone’ bh. Deze is speciaal gemaakt om het bouncen van de borsten tot een minimum te beperken. Zonder sportbh zou je als vrouw eigenlijk niet moeten sporten. We leggen uit hoe dat zit.

Gezond zijn is ons grootste goed. Het beste wat je kunt doen om dat te bereiken is gezond eten en regelmatig bewegen. Klinkt heel eenvoudig, maar voor sommige mensen is dat zo makkelijk nog niet. Maar wie eenmaal van de bank af komt voelt dat het werkt. Het is dan wel een kwestie van doorzetten en regelmatig blijven sporten.

Goed passende sportbh is de basis van een sportoutfit

Wat iemand over de streep kan helpen is een toffe sportoutfit. Een mooie tight, een fraai windjack, een sportief hemdje en ga zo maar door. Dat is leuk en inspirerend. Je wilt het aan en aan de slag. Daarna is het een kwestie van volhouden. Wat door vrouwen echter vaak vergeten wordt is de aanschaf van een goed passende sportbh. De basis van een goede sportoutfit.

Zo’n sportbh is van een heel andere vormgeving dan een gewone bh of lingerie. Sowieso draag je een sportbh strakker dan een gewone bh en moeten de borsten, hoe groot of klein ook, stevig worden ingepakt. Dat is niet voor niets. Als je weet dat bij elke beweging, zelfs als je gewoon wandelt, de borsten zowel heen en weer als op en neer bewegen in de vorm van een 8 zou je moeten weten dat dit niet bevorderlijk is voor het borstweefsel en de spieren. Dat kan hierdoor flink verslappen en dat wil je liever niet. Ook kan, bij intensief bewegen, dat bouncen van de borsten pijn doen. Dit zogenoemde bouncen moet je eigenlijk tot een minimum beperken. Altijd. Een sportbh zoals bijvoorbeeld een Freya sport bh, kan het bouncen tot wel 78 procent omlaag brengen.

Kies voor functioneel en een fraai design

Daarmee is het belang van een sportbh direct duidelijk. Een sportbh is echter niet alleen functioneel, maar ook fraai om te zien. Bij warm weer kun je prima met een louter een sportbh en een mooi broekje je sport beoefenen. De sportbh moet wel goed passen. Daarvoor is het belangrijk je maat goed in het vizier te hebben. Met name als je de sportbh online bestelt. Daarvoor zijn maattabellen vastgesteld die, als je jouw omvang meet (onder de borsten en op de hoogte van de tepels), jou naar de juiste maat wijzen. Dan is een sportbh zo besteld.

Rest je nog een fraai model uit te kiezen. Met of zonder beugels, voorgevormd, speciaal voor grote maten of een sportbh met bijvoorbeeld een racerback sluiting aan de rugzijde. Er is veel keuze en daarom is het fijn als je je favoriet eenmaal hebt gevonden. Bijvoorbeeld een bh van het merk Anita sport bh. Maar er zijn meerdere merken en de keuze is groot.