Belgische wijnen te Herentals

Wijndomein Roothooft

Belgische mousserende wijn uit Herentals

Mousserende wijnen uit de Kempen

Wijndomein Roothooft bevindt zich in het hartje van de Kempen. Onze mousserende wijnen worden gemaakt van druiven die in Herentals geoogst worden. Bovendien produceren we alles op ambachtelijke wijze. Er wordt tijdens de productie alleen maar gist en suiker toegevoegd, verder niets. We filteren de wijnen ook niet. Het productieproces verloopt immers zo natuurlijk mogelijk. Bij Wijndomein Roothooft te Herentals draait het om kwaliteit en niet om kwantiteit.

Het verhaal van Wijndomein Roothooft

Het verhaal van Wijndomein Roothooft begon eerder toevallig. In 1999 plantte Alfons Roothooft, voormalig metaalbewerker, enkele druivenplanten in zijn veranda. Drie jaar later kon hij 160 kilogram druiven oogsten. Een bezoek aan een bekende champagnekelder in datzelfde jaar wekte Alfons interesse en latere passie voor mousserende wijnen op. In 2002 maakte hij dan ook zijn eerste wijn.

Kneepjes van het vak

Sindsdien staat het leven van Alfons volledig in het teken van de mousserende wijnen. Hij sloot zich aan bij de plaatselijke wijngilde, waar hij veel kennis opdeed. De echte kneepjes van het vak leerde Alfons bij Gerard Devos: gerenommeerd oenoloog, sommelier en professor wijnkunde aan de universiteit van Namen.

Eigen pers- en bottelinstallaties

Zijn kelder bouwde Alfons om tot productieruimte met eigen pers- en bottelinstallaties. Later volgde er ook nog een gezellige degustatieruimte. Intussen heeft Wijndomein Roothooft drie mousserende wijnen in het assortiment.

Onze Wijnen

Een Blanc de Blancs, gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De druiven komen van drie verschillende wijngaarden. De wijn is een jaar gelagerd sur lattes. Deze wijn is zacht fris en heeft een heel fijne smaak. 2.

Onze "Cuvee Louise". Er worden twee soorten druiven gebruikt voor deze wijn: 50% Muller druiven en 50% Kerner druiven. Deze wijn smaakt zeer zacht en fruitig.

Ten slotte is er ook nog onze Rosewijn. Dit is de "Cuvee Prestige" van Wijndomein Roothooft. Deze is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven.

Gezellige degustatieruimte

U kan van onze mousserende wijnen komen proeven in onze gezellige degustatieruimte te Herentals. Ondertussen kan u een woordje info van de wijnboer zelf krijgen en worden al uw vragen beantwoord. Wij kunnen tot 30 personen ontvangen. Heeft u interesse? Aarzel dan niet om contact met ons op to nemen!

CONTACTEER ONS