Voetpraktijk Annemie Notaerts

Uw gespecialiseerde voetverzorging te lennik

Voetpraktijk te Lennik

Mijn naam is Notaerts Annemie, afkomstig uit Lennik. Omdat ik tijdens mijn loopbaan in de thuisverpleging veel voetproblemen zag besloot ik om gespecialiseerde voetverzorging te studeren. Met mijn medische achtergrond is een voetbehandeling bij mij véél meer dan gewoon een voetbehandeling. Het is eerder een passie van mij en hygiëne en kwaliteit is voor mij van groot belang. Ik werk met professionele producten. Al het gebruikte materiaal wordt steeds zorgvuldig ontsmet en gesteriliseerd. Bekijk hier enkele foto's.

Ik ben aangesloten bij de Belgische Vereniging Voor Gespecialiseerde Voetverzorgers.(BVV)

Uiteraard kunnen zowel dames en heren in mijn praktijk terecht.

Voetverzorging

U kan bij mij terecht voor een professionele gespecialiseerde voetverzorging. Ik ben gespecialiseerd in het verzorgen en behandelen van alle voetklachten zoals:

Speciale technieken:

❏ Nagelreconstructie (onychoplastie)

Bij schimmelnagels,traumanagels,gescheurde nagels,....

LCN WILDE PEDIQUE (nagelcorrectie) is een professionele teennagelcorrectie voor geheel of gedeeltelijk beschadigde, kalk of schimmelnagels. Dit gebeurt d.m.v. Een elastische kunststof die zich optimaal aanpast aan alle bewegingen van de voet op de teennagel. Deze gel wordt op geen enkele wijze als storend ervaren op de nagel en ziet er natuurlijk uit. De methode werkt cosmetisch corrigerend en behandelt ook de schimmel in de nagel door de anti-mycotische stof in de gel.

❏ Siliconen ortheses (orthoplastie)

Om druk/pijn te verlichten bij hamertenen, hallux valgus, likdoorns,....

Deze beschermende verbanden hebben niet als doel te corrigeren,maar te beschermen. Wanneer misvormde tenen of voetbeentjes pijn bij het wandelen of gewoon pijnlijke voeten veroorzaken in (bepaalde) schoenen, is dit een goede oplossing.

❏ Ingegroeide nagel (orthonyxie)

In de meeste gevallen kan het probleem definitief verholpen worden, bijvoorbeeld door het plaatsen van een beugel om de nagelplaat te corrigeren.

Basis voetverzorging

Welke behandelingen houdt de basis voetverzorging nog precies in? Hieronder een klein overzicht:

✔︎ Reinigen van voeten en inspectie
✔︎ Nagels en nagelwallen verzorgen
✔︎ Overtollige eelt en likdoorns verwijderen
✔︎ Behandelen van huidproblemen zoals zweetvoeten, kloven, schimmel tussen de tenen
✔︎ Behandelen van nagelaandoeningen zoals schimmelnagels, kalknagels, ingegroeide nagels,..
✔︎ Korte voetmassage als afsluiter

Diabeticus

Voetverzorging voor diabetespatiënten en mensen die bloedverdunners nemen, is enorm belangrijk en kunt u best door een ervaren voetverzorgingsspecialist laten uitvoeren. De voeten van diabetici zijn extra kwetsbaar, omdat de bloedsomloop vermindert. Dit zorgt voor een verminderd gevoel in de voeten wondjes die moeilijk genezen. Bij (gespecialiseerde) pedicure Voetpraktijk Annemie bent u zeker van een uiterst voorzichtige en milde behandeling. Ik werk uitsluitend met gesteriliseerde instrumenten en kwaliteitsproducten voor een hygiënische en optimale behandeling.

Mijn praktijkruimte

Mijn praktijk bevindt zich op het gelijkvloers en is toegangelijk voor rolstoelgebruiker. Hou mijn Facebook pagina in het oog want er komen regelmatig acties en weetjes van voetadvies!