Traditionele chinese geneeskunde Heijens Fernand

Uw specialist in traditionele Chinese geneeskunde te Maasmechelen


T.C.M. is de afkorting van traditionele Chinese geneeskunde (Traditional Chinese Medecine). Deze geneeskunde is eeuwenoud en zeer verfijnd en omvat lichaams acupuntuur en ooracupunctuur. Hiernaast kan je bij Heijens Fernand in Maasmechelen ook terecht voor Chinese fytotherapie, cupping en moxatherapie.

Moxatherapie

Moxatherapie is een Oosterse therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van de Moxa of Bijvoet plant. Bijvoetkruid wordt gedroogd en fijngestampt. Dit gruis wordt los gebruikt of tot een sigaar gerold om te gebruiken bij acupunctuur. De Moxa sigaar verwarmt de huid en acupuntuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren. Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft.

Cupping

Dit is een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid van de patiënt gecreëerd wordt door er verhitte glazen of metalen bollen op te zetten. De lucht in deze glazen koelt af waardoor een onderdruk ontstaat.

Fytotherapie

Fytotherapie is het gebruik van planten en plantenextracten ter bevordering van de gezondheid. Eén derde van de wereldbevolking, voornamelijk dan in het Oosten, maakt gebruik van deze vorm van geneeswijze

Acupunctuur

Acupunctuur vormt een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. De bedoeling is om ziekte en klachten te behandelen door het evenwicht in het lichaam te herstellen tussen materie en energie. Pijn en klachten gaan vaak samen met een blokkade van energie. Door het prikken van uiterst fijne naalden in welbepaalde punten wordt de doorstroming van energie door de meridianen in het lichaam hersteld.

Contacteer Heijens Fernand