Thuisverpleging Stefanie Samyn

Uw thuisverpleging, verpleging aan huis en wondzorg regio Roeselare

Wie zijn we?

Wij zijn een team van 5 verpleegkundigen die 7 dagen op 7 instaan om bij elke patiënt zorgen op maat aan te bieden. Samen met jou bespreken we de zorg die aan jouw wensen en noden voldoet. Wij bieden jou het comfort om thuis, in uw vertrouwde omgeving de beste zorgen te krijgen waar jij op dat moment nood aan hebt.

​Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal, je kan dus rekenen op enkele vaste verpleegkundigen die zullen instaan voor individuele en kwalitatieve zorg op jouw maat. Het opbouwen van een persoonlijke band met jou, staat voor ons centraal.

Samen met jou bespreken we de tijdstippen waarop we langs zullen komen, dit zorgt voor een optimaal comfort.

Ons team werkt met de zogenoemde ‘regeling derde betaler’: wij rekenen de kosten rechtstreeks door aan uw ziekenfonds – alle Belgische mutualiteiten komen hiervoor in aanmerking. U betaalt dus eigenlijk geen cent. Wij zijn werkzaam in de regio Roeselare, Rumbeke, Beitem, Zilverberg, Oekene, Moorslede en Ledegem.

Wat doen we?

Hygiënische zorgen: Wassen en aankleden, persoonlijke hygiëne en verversen van incontinentiemateriaal. De frequentie van de zorg bepalen we samen op basis van jouw noden. Ook baden of douchen is mogelijk. We hebben ook oog voor detailzorg zoals mondhygiëne, scheren, nagels knippen,… Hiervoor is geen doktersattest vereist.

Inspuitingen: Op basis van een voorschrift van de behandelende arts (doktersattest) komen wij langs voor het toedienen van inspuitingen. Dit kan intramusculair (in de spier), subcutaan (onderhuids) of intraveneus (rechtstreeks in de ader)

Wondzorg: Operatie achter de rug? Of last van een chronische wonde? Wij staan in voor een verzorging op maat. Steriliteit en kennis staan hierbij voorop. Ook staan we in voor het verwijderen van hechtingen of haakjes.

Medicatiezorg: klaarzetten van/en toezicht houden op inname Het innemen van medicatie dient op een correcte manier te verlopen. We ondersteunen je bij het innemen van medicatie, alsook het klaarzetten van de medicatie. Dit kan over orale medicatie gaan, maar ook medicatie die via een inspuiting dient gegeven te worden, alsook via een sonde.

Diabeteszorg: Omgaan met diabetes is vaak een hele opdracht, daarom staan wij jou graag bij in dit proces. Dit kan gaan over het opvolgen van de bloedsuikerspiegel (glycemie) alsook het toedienen van insuline volgens een schema op maat. Verder staan wij jou graag bij met info om zo een mooie balans te vinden en een aangepaste levensstijl.

Compressietherapie: Bij vermoeide benen, spataders of ernstige aderaandoeningen kan compressietherapie een oplossing bieden. Het aantrekken en aanleggen van deze kousen en windels is een professionele handeling. Tijdens het aantrekken nemen we de tijd om uw benen te observeren.

Palliatieve zorg: We verlichten de pijnen en optimaliseren het comfort van patiënten in de laatste levensfase. Palliatieve zorg kan toegediend worden gedurende het hele ziektetraject, ook ondersteunen wij de naasten en mantelzorgers in dit vaak emotionele en moeilijke proces.

Toedienen lavement: Bij obstipatie zorgen we voor een snelle verlossing van uw stoelgangprobleem. Ook préoperatief kunnen lavementen worden uitgevoerd.

Stoma- en canulezorg: colostoma, ileostoma, nefrostoma, tracheostoma, cystostoma : Wij verzorgen uw stoma of uw canule en geven u advies omtrent de juiste materialen en zorg

Poortkatheter: Bij chemotherapie wordt onderhuids een poortje geplaatst. Dit moet regelmatig worden gespoeld.

Incontinentiezorg: Bij ongewenst urineverlies is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Het juiste opvangmateriaal is essentieel om het dagdagelijkse leven niet te laten bepalen door uw incontinentie.

Blaassondage: Met behulp van een sonde ledigen we op steriele wijze uw blaas. Soms blijven sondes langer aanwezig. Deze verblijfssondes en supra-pubis sondes vereisen hun specifieke zorgen. Het voorkomen van infecties is cruciaal

Sondevoeding: Wanneer u niet voldoende kan eten of drinken kan er sondevoeding worden gestart. Wij dienen deze voeding toe via de juiste toedieningsweg.

Toedienen oogdruppels of zalven (geneeskrachtig): Na operaties zoals bv. cataract is een goede nabehandeling belangrijk. Wij reinigen uw oog en druppelen de ogen in

CONTACTEER ONS VANDAAG NOG!