Thuisverpleging Auxilium

Uw verpleegkundigen, thuisverpleging, thuiszorg, verpleging aan huis voor Hasselt

Graag stellen wij ons zelfstandig verpleegkundigen maatschap te Hasselt aan u voor. Wij doen het anders. Beter? Dit zijn onze uitgangspunten:

Onze patiënten zijn mensen.

Eérst de mens, dan de wonde, de injectie of het ziektebeeld. Elke mens is uniek en we passen onze verzorging daaraan aan. Wij vinden het psychosociaal welzijn van de patiënt en zijn familie belangrijk. We doen graag iets extra: een rolstoel uitlenen, een nieuwe therapie nazoeken of uitleggen. Wij zien verzorging breed. Als het kan, nemen we zelfs ‘s zondags broodjes mee.

Wij zijn professionelen en nemen verpleegkunde zeer serieus.

Op de kennis van de meesten in dit vak is weinig aan te merken, wij proberen echter onberispelijk te zijn. Wij denken dat zoiets pas mogelijk is na 10 jaar ervaring. Wij houden niet op met leren en studeren. En volgen maandelijks wel nieuwe bijscholingen om-up-to date te blijven.

We zijn zelfstandigen en we kennen het verschil met mensen in loondienst. Ons gereedschap is geen wegwerpmateriaal; de sterilisatie ervan doen we in de eigen autoclaaf. In noodgevallen staan we klaar met een PCA (of pijn-) pomp. Onze creativiteit helpt ons om altijd oplossingen te vinden.

De patiënt betaalt ons niet voor onze zorg, dat doet het ziekenfonds.

De patiënt ontvangt na het einde van de maand alleen een financieel rapport van ons, wij dienen onze factuur rechtstreeks in bij het ziekenfonds. De verpleegkundigen van Auxilium te Hasselt berekenen geen toeslagen op hun zorg (ze zijn geconventioneerd).

Wij hechten aan heldere communicatie.

Met onze patiënten en met de verwijzende artsen onderhouden wij een persoonlijke, respectvolle en vertrouwelijke band. We maken duidelijke afspraken over de wederzijdse verwachtingen en volgen onze inspanningen op in een dossier dat we bij iedere patiënt thuis neerleggen en digitaal ook kunnen raadplegen.

We hebben goede contacten met andere disciplines, die we om bijstand vragen als we tijdens onze dagelijkse bezoeken waarnemen dat extra hulp nodig is.

Ziek zijn is ellendig, maar is thuis beter te verdragen.

We helpen de zorgbehoevende zo lang als mogelijk in de eigen, vertrouwde omgeving te blijven. We zijn actief in de regio Hasselt, postcodes 3500 tot en met 3511.

Onze specialisaties zijn:

  • Oncologie:
    • Afschakelen chemopompsysteem
    • Inspuitingen post chemo
  • Wondzorg: Van gewone tot complexe oncologische wonden, brandwonden en specifieke verpleegtechnische wondverzorgingen met vacu therapie
  • Ruime ervaring met palliatieve zorg
  • Infuustherapie – poortkatheters

Uiteraard verzorgen wij ook uw dagelijkse hygiënische verzorging, inspuitingen, steunkousen en windels, stomazorg, sondevoeding en parenterale voeding via infuus, hulp bij klaarmaken van medicatie, opvolgen van parameters bij cardiologische of nierpatienten, blaassondages en spoelingen, oogdruppels, zalven bij huidziektes, aspiratie, specifieke mondzorg, …Contacteer ons voor meer info