Fotoalbums

De Sint-Martinusscholen

◼︎Een school waar je de wereld kan ontdekken

Je leert bij ons niet enkel wat in je handboeken geschreven staat. We laten je verschillende culturen, tradities, overtuigingen ... zien en leren je er mee omgaan.

◼︎Een school waar elke leerling telt

Op onze school mag je zijn wie je bent. We helpen je graag ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wil bereiken. We staan voor je klaar als je het wat moeilijker hebt.

◼︎Met een brede waaier aan studierichtingen

Door ons breed studieaanbod is de kans groot dat je elk jaar kan doorstromen naar een studierichting die bij je past zonder dat je op zoek moet gaan naar een nieuwe school.

◼︎In een groene en landelijke omgeving

Onze campussen van de eerste graad en de bovenbouw zijn centraal gelegen in het landelijke Herk-de-Stad. Gemakkelijk bereikbaar met de fiets, te voet, met de bus of met de wagen.

◼︎Een school die staat voor kwaliteit

Een diploma op onze school is een kwaliteitslabel. We leiden je op en begeleiden je naar en in de studierichting die aansluit bij je talenten en mogelijkheden.

◼︎Een school die durft vernieuwen

Goed onderwijs is contextrijk, prikkelt de motivatie en inspireert tot leren. Onze school kijkt vooruit: van STEM in wetenschappelijke studierichtingen tot het wegwerken van grenzen tussen vakken.

◼︎Een school met een hart voor anderen

Je leert bij ons niet enkel betekenis geven aan je eigen leven, maar ook aan dat van anderen. Heel wat van onze activiteiten staan dan ook in het teken van het goede doel.

◼︎Een school met goed uitgeruste infrastructuur

Van de nieuwbouw in de eerste graad met goed uitgeruste lokalen tot het machinepark, labo’s, technieklokalen, restaurant, bakkerij, werkhal ... in onze bovenbouw.

Samen school (s)maken. Samen de wereld (s)maken.

Samen school (s)maken. Niet enkel directie, leerkrachten of andere mensen van het schoolteam maken onze school. Ook leerlingen en ouders timmeren mee aan het leven op school: of ze zich nu inzetten voor het leerlingenparlement of de ouderraad, of ze nu met medeleerlingen of mensen van buiten de school mee een activiteit helpen organiseren, of ze met hun leerkrachten mee nadenken over hoe ze samen de lessen kunnen vorm geven... Het belangrijkste is dat we er samen voor zorgen dat we allemaal met veel zin en passie van het schoolleven proeven. Wie goed in zijn vel zit en zich goed voelt, komt ook gemakkelijker tot leren.

Samen de wereld (s)maken. We beperken ons niet tot de vier muren van een klaslokaal. Onze leerlingen proeven regelmatig van het echte leven buiten de schoolpoorten. Ze maken kennis met en leren omgaan met verschillende culturen, tradities, overtuigingen… We helpen hen hun wereld geleidelijk aan te vergroten, breder te denken en iets te willen betekenen voor de wereld. Onze leerlingen leren niet enkel betekenis te geven aan hun eigen leven, maar ook aan dat van anderen.

Contact:

Campus Ursula: Ursulinenstraat 2, 013-35 54 30, ursula@st-martinus.be
Campus Amandina: St-Truidersteenweg 18, 013-35 06 80, amandina@st-martinus.be

Foto's

Recensies

Er zijn nog geen recensies geschreven voor Sint-Martinusscholen.

Contact

Sint-Martinusscholen

Veearts Strauvenlaan 5, 3540 Herk-de-Stad
  • Onderwijs
  • Scholen
  • Scholengemeenschap
  • Secundair onderwijs
Maandag 08.00u-17.00u
Dinsdag 08.00u-17.00u
Woensdag 08.00u-13.00u
Donderdag 08.00u-17.00u
Vrijdag 08.00u-17.00u
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten