Sint-Laurensscholen

Sint-Laurensscholen Zelzate

Secundair onderwijs

Internaat

Uw vrij onderwijs te Zelzate

Onder het motto, ‘iedereen telt, ongeacht je talent’, gaan we samen op weg.

Ben je wetenschapper, ben je technisch onderlegd, heb je interesse in economie, ben je creatief, ben je een talenknobbel of ben je sociaalvoelend, jouw belangstelling krijgt op onze school de nodige aandacht.

Elk kind is anders

Onze maatschappij heeft getalenteerde wetenschappers, lassers, kunstenaars, leerkrachten, managers én technici nodig. Elk kind is anders en moet de kans krijgen zich te ontplooien. We vinden dat het secundair onderwijs elke leerling moet stimuleren met (voor hem) haalbare uitdagingen, vertrekkend vanuit zijn eigen talenten en interesses. We proberen op die manier ons te concentreren op competentiegericht onderwijs.

Kennis, vaardigheden en attitudes vormen een belangrijk onderdeel, bij de ene ligt de nadruk meer op kennis, bij de andere meer op vaardigheid, maar alle leerlingen zijn even belangrijk binnen onze school, binnen de maatschappij. We halen de tussenschotten tussen de verschillende onderwijsvormen ASO-TSO-BSO weg en proberen het hiërarchisch onderwijs, met het befaamde watervalsysteem tegen te gaan. Leerlingen maken sneller de juiste studiekeuze en worden sneller op de juiste plaats georiënteerd. Door dit ruime aanbod zijn we in staat kwaliteitsvol onderwijs te bieden voor elke leerling, ongeacht de studierichting.

Specifieke aanpak

We zijn ervan overtuigd dat elke leeftijd zijn specifieke aanpak vraagt. Vandaar dat we eveneens werken vanuit de graden, met elk hun eigen klemtoon. We proberen per graad in eenzelfde omgeving klaslokalen en een speelplaats aan te bieden, met een eigen graadverantwoordelijke, welke wordt bijgestaan door een GOK-leerkracht. Elk heeft ook zijn eigen secretariaat.

Recensies

Zou het mogelijk zijn de jaarkalender 2023-2024 op te maken , aub? mvg
- de mits jenny
meer recensies

Contact

Sint-Laurensscholen

Assenedesteenweg 11, 9060 Zelzate

Vestigingen

Sint-Laurensscholen Mariakerke
Zandloperstraat 8, 9030 Gent
Sint-Laurensscholen Wachtebeke
Dorp 21, 9185 Wachtebeke
Sint-Laurensscholen Zelzate
Patronagestraat 51, 9060 Zelzate
  • Basisonderwijs
  • Basisschool
  • Internaat
  • Onderwijs
  • Scholen
  • Secundair onderwijs
T09 345 53 19
F09 342 84 05
Ond. nr.0406.633.304