Sint-Paulusinstituut

Uw middelbare school, onderwijs voor Oosterzele

ONZE TROEVEN

 

Alles onder één dak!

Je hebt een ruime keuze van ASO-studierichtingen en wie interesse heeft voor eerder praktijkgerichte opleidingen kan bij Sint-Paulusinstituut een overstap naar Handel (Business) of Kantoor (Office) maken. Zo kan je samen met je vrienden in je vertrouwde omgeving je studies afwerken.

Kwaliteitsvol onderwijs...

Onze leerkrachten zijn werkelijk een kei in hun vak en willen hun enthousiasme graag met jou delen. Daarbij streven ze naar boeiende en eigentijdse lesmethodes. We investeren voortdurend in goed uitgeruste labo's, vaklokalen en ICT-materiaal. Geen wonder dat de slaagkansen van onze oud-leerlingen in het voortgezet onderwijs vér boven het gemiddelde liggen.

... dicht bij huis!

Thuis en niet eens zo ver van huis. Wat een luxe: weinig verloren tijd, kostenbesparend, een gezond fietstochtje of een ritje met onze eigen schoolbus. De bushaltes van De Lijn liggen vlakbij.

Bezorgd om élke leerling!

Je kan rekenen op heel wat begeleiding en ondersteuning. Leerkrachten en directie volgen je van nabij op en overleggen regelmatig met elkaar. Heb je extra leerzorg nodig, dan wordt er samen met jou en je ouders een plan opgesteld. Indien nodig staat ook het CLB altijd voor je klaar.

Projecten over de grenzen heen...

We kijken graag en vaak over de landsgrenzen heen en stimuleren je om ook je eigen grenzen te verleggen in tal van boeiende projecten: logeren bij een gastgezin in Italië, samenwerken met Europese scholen (Comenius) of mee op de planken in een theaterproductie.

... met oog voor elk talent!

Ben je een wiskundeknobbel of een taalvirtuoos? Doe je graag aan sport? Wil je verdieping in Latijn en de klassieke oudheid? Zie je de organisatie van een minionderneming zitten? Waar ben jij goed in? We ontdekken het graag samen met jou en kijken er naar uit om jouw talenten nog verder te ontwikkelen.

Groene en sociale school

Ook jouw ecologische voetafdruk is belangrijk! De Groene Bevers (milieuraad op school) motiveren je op een enthousiaste manier om mee te werken aan een betere en nog groenere omgeving. Een deel van de opbrengst van onze zonnepanelen gaat rechtstreeks naar onze partnerschool in Pakistan die met dat geld de allerarmsten hoop op een betere toekomst geeft. Een mooie verbinding tussen mens en milieu.

Betaalbare schoolrekening

We willen de schoolrekening voor je ouders binnen redelijke grenzen houden. Bovendien kan de betaling gespreid worden. Schoolboeken worden verhuurd vanuit ons boekenfonds. Voor een prikje huur je een labojas en een grafische rekenmachine.

BEZOEK ONZE WEBSITE