Vormingsmoment voor begeleiders

Vormingsmoment voor begeleiders

Het vormingsmoment voor begeleiders is terug!

Het vormingsmoment is verplicht voor de begeleider(s) van kandidaat-bestuurders die vanaf 1 maart 2024 een ‘voorlopig rijbewijs met begeleider’ (M36 of M12) aanvragen. Deze keer zal het attest gecontroleerd worden door het examencentrum voor aanvang van het praktijkexamen. Het vormingsmoment voor begeleiders moet minstens 5 maand voor het praktijkexamen gevolgd worden door 1 van de begeleiders die op het voorlopig rijbewijs M36 staat van de kandidaat-bestuurder. Ook al gaat deze kandidaat-bestuurder met de rijschool naar het examen! Bij kandidaten met een voorlopig rijbewijs M12 en kandidaten met een voorlopig rijbewijs M36 dat omgewisseld werd van een voorlopig rijbewijs M18, geldt deze 5 maanden regel niet! De begeleider moet gewoon de vorming gevolgd hebben vóór het praktijkexamen.

Na afloop van je opleiding, en enkel wanneer je de volledige 3u vorming mee gevolgd hebt,  ontvang je de volgende werkdag het vormingsattest in jouw mailbox. Je kan het ook terugvinden in je burgerprofiel. Het attest is 10 jaar geldig.

Tijdens deze vorming krijg je info, tips & tricks over hoe je op een goede en veilige manier je zoon/dochter kunt begeleiden gedurende de hele rijopleiding.  Daarnaast staan we ook klaar om jullie vragen te beantwoorden.

Inschrijven is reeds mogelijk. Bekijk onze kalender!

Misschien tot binnenkort!

Het Mobix-team