Coenen Daniël & Michel

Ontstoppingsdienst, ledigen van septische putten en waterputten in Sint-Truiden en Tienen

De landbouwersfamilie Coenen-Lenaerts begon met het dorsen van graan rond de jaren 50. In die tijd werd de oogst op het veld gemaaid, in schoven gedroogd en in de schuren bewaard. Tijdens de wintermaanden werd het graan van het stro gescheiden met de dorsmachine (dors-duivel) en in jute zakken verzameld.

Begin de jaren 60 zag mijn vader, Alfons Coenen, een maaidorser (pikdorser) op een naburig bedrijf afleveren. Hij besefte dat dit het begin was van een nieuw tijdperk en dat het dorsen in schuren geen toekomst meer had. Na overleg met zijn echtgenote besliste hij ook een maaidorser en balenpers te kopen. In de beginjaren duurde de oogst van juli tot september. Na de oogst in eigen streek stonden ook klanten van over de taalgrens te wachten omdat de oogst daar iets later rijp was. Naast de oogstwerken had mijn vader nog een bescheiden landbouwbedrijf met akkerbouw en een varkenshouderij.

Ikzelf ben bedrijfsleider geworden eind de jaren 80 nadat mijn vader het bedijf had overgelaten. Ik heb, samen met mijn broer Michel Coenen, het bedrijf ook uitgebouwd met verschillende nieuwe activiteiten. Samen met het oogsten van graan doen we nu ook aan maïsdorsen. Daar er regelmatig vraag was om septische putten te ledigen zijn we ons daarop ook beginnen te specialiseren en heeft ons bedrijf hierin al veel ervaring opgebouwd. We kunnen de meeste problemen van verstopte WC's en septische putten oplossen. We beschikken over ongeveer 30 meter slang (darm) zodat we ook op moeilijk te bereiken plaatsen kunnen geraken (ingesloten woningen met de septische put in de achtertuin). We garanderen een snelle tussenkomst, tegen gunstig tarief, zodat de problemen zo vlug mogelijk worden opgelost. Kwaliteitswerk en proper werken is onze leuze. Deze komen op de eerste plaats.

Wij zijn een van de goedkoopste van de omgeving en komen ook op zon- en feestdagen. Zit u met een verstopte WC, bel ons en wij komen u helpen. Het ledigen en verwerken van de afvalstoffen (faecaliën) gebeurt volgens de normen van Vlarem. De afvalmaterialen worden verwerkt in een zuiveringsstation van Aquafin.

Onze voornaamste activiteiten zijn:

  • graandorsen (maaidorser),
  • ledigen septische putten
  • ledigen van beerputten/aalputten
  • ledigen en spoelen van regenwaterputten (hemelwaterputten).

Ons werkgebied:

Binderveld, Brustem, Budingen, Bunsbeek, Dormaal, Eliksem, Geetbets, Gingelom, Glabbeek-Zuurbemde, Goetsenhoven, Grazen, Grimde, Gussenhoven, Hakendover, Halle-Booienhoven, Halmaal, Helen Bos, Hoegaarden, Hoeleden, Hogen, Kersbeek-Miskom, Kortenaken, Kortenbos, Kumtich, Landen, Linter, Loksbergen, Meldert, Melkwezer, Neerhespen, Neerlanden, Neerlinter, Neerwinden, Nieuwerkerken, Oorbeek, Oplinter, Orsmaal, Ossenweg, Outgaarden, Overhespen, Ransberg, Roosbeek, Rummen, Rumsdorp, Runkelen, Sint-Margriet-Houtem, Sint-Truiden, Stok, Tienen, Velm, Vissenaken, Waanrode, Waasmont, Walshoutem, Wange, Wezeren, Wilderen, Wommersom, Wulmersum, Zepperen en Zoutleeuw.

Registratienummer: OVAM 86199

Vind ons leuk op Facebook