Ontmoetingscentrum Geuzenhuis

Uw zaalverhuur voor evenementen met een focus op kritisch denken en filosofie te Gent

Een open huis in Gent, waar iedereen welkom is

Het Geuzenhuis is in de eerste plaats hét ontmoetingscentrum voor vrijzinnig humanisten in Gent. We profileren ons echter als een open huis, waar iedereen welkom is.

Je kan bij ons terecht voor boeiende activiteiten, waarbij we de focus leggen op filosofie, kritisch denken, debat en niet-religieuze zingeving. Ons jaarlijks succesnummer is het filosofisch ideeënfestival Nacht van de Vrijdenker, dat we samen met verschillende vrijzinnig humanistische verenigingen organiseren. Daarnaast programmeren we maandelijkse debatten over actuele thema's onder de noemer 'We need to talk about ...' en talrijke andere activiteiten.

Tevens een informatiepunt

Het Geuzenhuis is tegelijkertijd een informatiepunt. We krijgen bijvoorbeeld mensen met specifieke vragen over onze levensbeschouwing en heel wat scholen over de vloer. Wij informeren hen over het vrijzinnig humanisme. Dat doen we ook in de interlevensbeschouwelijke werkgroep Gent. We brengen ook een eigen magazine uit, De Geus, waarin onderwerpen die ons aanbelangen worden aangekaart.

Uitgeroepen tot beste café van Gent

In het gebouw, op het gelijkvloers bevindt zich het café De Geus van Gent, dat toegankelijk is voor iedereen. Onlangs nog werd het door De Gentenaar uitgeroepen tot beste café van Gent. In de andere ruimtes kan je bij ons terecht voor zaalverhuur.