De Lichtbron

Therapie, ondersteuning, ontmoeting, mindfulness, coaching & herbronning te Wijnegem

Huis voor Dialoog en Herbronning

De Lichtbron is een Huis voor Dialoog en Herbronning gelegen in Wijnegem. Een ontmoeting- en vormingscentrum waar je je relatievaardigheden kan ontwikkelen. Een inspirerende plek waar authentiek contact, dynamiek en synergie centraal staan. Een rustige plek die uitnodigt om te ervaren en te oefenen in het delen van deze ervaringen met anderen. Een open plek waar verschillende generaties elkaar kunnen ontmoeten en verrijken. Een warme plek waar je mens kan zijn in je uniek zijn en in het samenzijn met anderen.

Wie zijn we?

De Lichtbron, Huis voor Dialoog en Herbronning, is een organisatie met vrijwilligers en professionelen die, in de loop van 23 jaar, vele verschillende activiteiten hebben georganiseerd waarbij een authentiek contact centraal staat.

Open staan voor nieuwe ervaringen, leren uit fouten, elkaars talenten ontdekken, levenservaringen delen, kortom van elkaar leren en samen projecten waar maken.

Het huis dat 15 jaar leeg stond, werd met hart en ziel gedurende drie jaar gerenoveerd en omgetoverd tot een mooie, warme en gezellige thuis. Deze realisatie staat symbool voor wat enthousiaste samenwerking mogelijk maakt.

Ons team van vrijwilligers biedt gratis open ontmoetingen aan voor ieder die nood heeft aan een openhartige babbel op dinsdag-, donderdag- en vrijdagnamiddag en woensdagavond. Hier kan ieder die wil langs komen genieten van open gesprekken over allerlei thema’s uit het dagelijks leven.

Daarnaast organiseren vrijwilligers allerlei activiteiten ontmoetingen, creatieve namiddagen, wandelingen, concerten, herbronningsdagen,...

Als vrijwilligers willen wij samen een plek creëren waar ieder het beste van zichzelf kan ontdekken en doorgeven. In de samenwerking groeien we als mens met vallen en opstaan en leren elke dag bij via een authentieke dialoog. We trainen in het ware partnerschap op vele vlakken.

In de loop der jaren is Equilibrio ontstaan, een trainingscentrum onder begeleiding van Geneviève Cooreman waar je je relatievaardigheden leert ontwikkelen.

Wie voelt zich bij ons thuis?

Wie zichzelf wil leren kennen en nood heeft aan intensere contacten. Wie vaardiger wil worden in het communiceren met anderen. Wie – van welke leeftijd, cultuur, milieu, religie ook – nood heeft aan authentieke contacten en wil oefenen in verdraagzaamheid, bewustwording en gemeenschapsvorming. Wie geboeid is door anderen en mensenkennis wil opdoen. Wie verlangt naar gezonde en voedende relaties.

We schenken bijzondere aandacht aan hen die ontmoedigd zijn en een beperkt sociaal netwerk hebben. Wij nodigen je uit om opnieuw verbindingen aan te gaan met het leven en met anderen.

Wat we doen?

Het ontmoeting- en vormingscentrum De Lichtbron vzw organiseert met vrijwilligers en met professionelen verschillende activiteiten. Er zijn drie verschillende accenten.

Het Gulle hart biedt met vrijwilligers ontmoetingen aan. Hier kan je anderen leren kennen en met hen levenservaringen uitwisselen. Dit authentieke contact van mens tot mens doet deugd, inspireert en geeft nieuwe inzichten.Je kan ook gewoon genieten van de rust, een boekje en de huiselijke sfeer. Niets moet. Je helpt hier en daar wat mee, als je daar zin in hebt. Zo ervaar je stilaan een thuisgevoel , een familiegevoel en sta je niet meer alleen. Dit echte contact geeft je levensenergie en geeft zin aan je leven.

Naar de Bron biedt met vrijwilligers en professionelen activiteiten en workshops aan waarbij zelfbewustzijn, zelfontplooiing, zelfgenezing, reflectie, creativiteit en herbronning centraal staan.

Equilibrio is het trainingscentrum dat trainingen en workshops aanbiedt om je relatievaardigheden te ontwikkelen o.a. een jaartraining Mindfulness in de dialoog. Deze intensieve training in kleine groep helpt je je eigen leven in handen nemen en de kwaliteit van je relaties te verbeteren. Je wordt je bewuster van je talenten en mogelijkheden. Bewuste keuzes maken helpt je gelukkiger te worden.

Het werkjaar 2018-2019 biedt opnieuw een brede waaier aan events en activiteiten:

  • Ontmoetingen & Herbronningsmomenten
  • Creativiteit & Cultuur
  • Trainingen & Seminaries

Voor alle info kan je onze jaarfolder 2019-2020 downloaden.