Stone Design Lauwerijs

Uw natuursteenbedrijf te Aalst voor natuursteen, keukenbladen en composiet

Natuursteenbedrijf Aalst

Stone Design Lauwerijs is gespecialiseerd in maatwerk van marmer, graniet, composiet, keramiek en arduin. Met onze meer dan 20 jaar vakkundige ervaring bedienen we zowel particulieren, als bedrijven. Kom gerust langs en bezoek onze ruime toonzaal te Erembodegem (Aalst). Stone Design Lauwerijs is een natuursteenbedrijf, gespecialiseerd in productie en plaatsing van keukenwerkbladen en douchebakken in natuursteen of composiet. Voor inrichting badkamers maken wij ook wastafelbladen en douchebakken op maat. Wij hebben onze eigen plaatsingsdienst voor afwerking badkamers en keukens.

Marmer

Het is een gemetamorfeerd kalksteen. Wordt gebruikt o.a. voor venstertabletten, vloeren en beeldhouwkunst. Marmer bestaat in verschillende kleuren, varierend van grijs, tot roze en wit. Vindplaatsen: o.a. Italië (Carrara), Griekenland, Turkije. Afwerking; poli, verzoet

Graniet

Is een stollingsgesteente dwz gevormd door het ondergronds stollen van magma. Graniet wordt gebruikt als aanrechtbladen, afwerking badkamers douchebakken Graniet komt in de hele wereld voor in allerlei soorten en kleuren Afwerking: poli, verzoet, anticato

Blauwe hardsteen

Is een kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. De steensoort wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van fosieltjes. Blauwe hardsteen is een afzettingsgesteente. In de volksmond wordt het ook petit granit genoemd. Vindplaatsen: het grootste gedeelte (80%) wordt in Henegouwen ontgonnen. Wordt gebruikt voor zowel binnen als buiten o.a. terrastegels, boordstenen, keukenaanrecht, raam- en duerdorpels ed. Afwerkingen: geschuurd, verzoet, gebrand, gepunthamerd.

Composiet

Composietsteen bestaat uit kwartsiet, kleurpigmenten en epoxy. Dit mengsel wordt dan onder hoge druk en temperatuur samengeperst. Wordt gebruikt als keukenaanrecht, afwerking badkamers en woningen. Composiet bestaat in vele kleuren. Diktes 12 mm, 20 mm en 30 mm. Afwerkingen: poli, verzoet, leather touch.