LEDS Elektriciteitswerken

Uw vakman in elektriciteitswerken, domotica en buitenverlichting regio Hasselt

Onze diensten

Een overzicht van de diensten waarvoor u bij ons terecht kan.

Nieuwbouw

Wij maken een offerte op maat voor uw project. Samen zoeken wij naar de perfecte oplossing voor uw droom. Niets is onmogelijk! Gaat het nu over domotica, dimming of een klassieke installatie.. Wij maken het waar en staan u bij met raad en daad.

Renovatie

Hebben jullie een mooi pand gevonden en zijn jullie klaar voor een renovatie? Wij ook! In samenspraak gaan we voluit aan de slag, voor jullie ultieme comfort.

Industrieel

Industriële panden hebben voor ons geen geheimen. Of het nu gaat over een drukkerij, schrijnwerkerij, .. Netwerken, automatisatie, .. wij staan paraat!

Verlichting

Verlichting zowel binnen als buiten, nieuw, vervangen of herstellen. Vraag het ons en wij brengen terug licht in de duisternis. Omschakelen naar led maar zonder vervanging van de armatuur? Wij bekijken het voor jou!

Varia

Kleine klussen, storingen, keuring, het maken van schema's of het plaatsen van laadpalen voor elektronische auto's. Ook hiervoor staan wij 100% voor jullie klaar. Kleine graafwerken zoals de inleiding of voor de tuinverlichting met de wachtbuis doen we met plezier.

Doe-het-zelf

Wij zorgen voor het materiaal en de plannen, de uren professionele hulp kan u zelf kiezen. Heeft u aan een uurtje genoeg of wenst u een meer uitgebreide interventie? Geen probleem, wij helpen jou op weg met een goede, duidelijke uitleg en springen regelmatig ook eens binnen.


Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA) is een certificeerbare controlelijst voor aannemers waarmee zij aan kunnen tonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer. Tevens bevat deze norm aanvullende eisen om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te verhogen.[1] Er is daarnaast voor uitvoerende medewerkers een VCA-examen. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen Basisveiligheid (Voor operationele medewerkers) en Veiligheid voor operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA). Het bijbehorende certificaat is tien jaar geldig en geeft aan dat de medewerker in ieder geval op de hoogte is van de geldende veiligheidseisen. Door zogenaamde gereedschapskist bijeenkomsten wordt deze kennis regelmatig up-to-date gehouden.

Het BA4 of BA5 attest duidt het bevoegdheidsniveau van werken in en rond elektrische installaties aan. Volgens het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI) is de toegang tot elektrische installaties exclusief voorbehouden worden aan werknemers die beschikken over de nodige bekwaamheid. Een KB van 24 april 2004 omschrijft de bekwaamheid van personen:

Code BA4 - gewaarschuwden

  • Personen die voldoende onderricht werden over de elektrische risico’s verbonden aan de hen toevertrouwde werkzaamheden, ofwel...
  • Permanent worden bewaakt door een vakbekwaam persoon tijdens de hen toevertrouwde werkzaamheden
  • vb. onderhoudspersoneel van elektrische installaties

Code BA5 - vakbekwamen

  • Personen die via kennis, verkregen door opleiding of ervaring, de gevaren verbonden aan de uit te voeren werkzaamheden zelf kunnen inschatten en de maatregelen kunnen bepalen om specifieke risico’s te elimineren.
  • vb. technici belast met de uitbating van elektrische installaties
  • Opleiding verplicht!