Kinépraktijk Inteam

Uw kinesist te Heist-op-den-Berg voor zwangerschapsbegeleiding en lymfedrainage

Kinesist Heist-op-den-Berg

Als kinesitherapeut in Heist-op-den-Berg en omstreken kan je bij mij terecht voor:

  • Algemene kinesitherapie
  • Zwangerschapsbegeleiding
  • Lymfedrainage (Vodder)

Niet mobiel genoeg om tot in de praktijk te geraken? Geen probleem! Ik kom met veel plezier op huisbezoek bij patiënten die (nog) niet mobiel zijn. Vraag hier uw huisbezoek aan.

Lymfedrainage volgens Vodder

Het doel van lymfedrainage (Vodder) is door middel van drainagetechnieken om het te veel aan vocht en eiwitten af te voeren via de lymfebanen. Deze therapie wordt toegepast als het lichaam niet in staat is om dit zelf te bewerkstelligen. Bijvoorbeeld:

  • Na operaties
  • Na kankerbehandelingen
  • Bij oudere mensen die weinig bewegen
  • Bij mensen met een zittend beroep

Algemene kinesitherapie

Na een blessure, een meniscus operatie of een knieprothese wil je uiteraard zo snel mogelijk terug op de been zijn. Ik begeleid je met gespecialiseerde oefentherapie naar je vooropgesteld doel. In deze therapie probeer ik zoveel mogelijk weg te blijven van de tafel. Actie! En de resultaten? Die blijven uiteraard niet uit. De revalidatie van complexe kwetsuren duurt enkele maanden tot een jaar.

Zwangerschapsbegeleiding

Een kind op de wereld zetten, vergt een topprestatie van het lichaam. Tijdens je zwangerschap bereid ik je op een professionele manier voor op de bevalling zelf: weeën opvangen, puffen, persen… We werken eveneens op de ademhaling, bekkeninstabiliteit behandelen/onder controle houden, bekkenbodem optrainen, de rug sterken, je houding, beweging. Elke zwangerschap en elke vrouw is uniek. De voorbereiding gebeurt dus individueel.

Levenslang leren

Up to date blijven met nieuwe ontwikkelingen in mijn sector: dat vind ik énorm belangrijk. Daarom ben ik na mijn studies steeds blijven bijleren via gespecialiseerde opleidingen. Daardoor heb ik een vergevorderde kennis van zwangerschapsbegeleiding en manuele lymfedrainage volgens Vodder. Ik heb een diploma in de psychomotoriek en volg regelmatig dagopleidingen en congressen.

AFSPRAAK MAKEN? BEL VANDAAG NOG!