Kinesitherapeute Anne Lievevrauw

Uw kinesist gespecialiseerd in voetreflexologie, osteopathie & revalidatie te Maldegem

Opleiding/start

In 2007 studeerde ik af aan de UGent als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en kon ik meteen aan het werk bij een collega in de privépraktijk. Aansluitend volgde ik de postgraduaatsopleiding “Manuële” voor rug- en nekpatiënten. Na 5 jaar startte ik met m’n eigen praktijk te Maldegem in combinatie met een halftijdse betrekking in de ambulante revalidatie van AZ Alma te Sijsele.

Na 2 jaar richtte ik me omwille van praktische redenen volledig op mijn praktijk. Na deze jaren van ondervinding in het behandelen van klachten, wekt de holistische benadering (waarbij niet enkel naar 1 weefsel/punt op het lichaam als oorzaak wordt gezocht) meer en meer mijn interesse.

Na het volgen van verschillende bijscholingen mbt. musculoskeletale aandoeningen, miste ik toch nog de handles om een patiënt in z'n totaliteit te behandelen. Indien lage  rugklachten een langere tijd aanhouden zal die persoon ook compensaties opbouwen op andere plaatsen in z'n lichaam. Dit zowel naar boven (schouders, nek, hoofd) als naar omlaag( bekken, knie, voet). Dit totaalpakket van inzicht, kreeg ik aangeboden in de opleiding SCMO. Dit is een combinatie van onderzoeks -en behandeltechnieken waaronder manuële therapie, osteopathie, kinesiologie, myofasciale,..

In de praktijk kan u ook terecht voor voetreflexologie. Deze holistische benadering komt voort uit de chinese geneeskunde en gaat er van uit dat "gezondheid" bestaat uit de harmonie tussen lichaam, emotie en verstand. Deze preventieve behandelmethode kan helpen bij verschillende klachten, bijvb. hoofdpijn, stress, spijsverteringsproblemen, vochtophoping,..

Verder reeds doorlopen cursussen

  • Functioneel tapingconcept
  • Medische trainingstherapie
  • Fasciale technieken module craniaal + viscerae
  • Voetreflexologie
  • SCMO
  • Dry Needling