Onze specialisaties

Algemene Revalidatie
Behandeling van alle gewrichts en bewegingsproblemen, al dan niet na een operatie...

Sportkinesitherapie
Ons stokpaardje... Daar ik lang ook werkzaam was binnen KV Kortrijk (JPL) en wij ons ook engageren bij diverse regionale sportclubs... Dit voor zowel preventie als behandeling van alle uiteenlopende sportlestels.

Manuele Therapie
Is een behandeling die tot doel heeft de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en -bewegingen te verbeteren.

Myofaschiale Therapie (MFT)
Myofasciale Therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten, Trigger Punten genoemd, die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en bestreden worden met specifieke behandelingstechnieken: dry needling, stretching, warmte... (meer op www.trigger.be)

B-E-St Therapie
Is via een technologisch hoogstaand apparaat, dat biostimulatiestroom gebruikt, de hoeveelheid ATP met maar liefst 500 à 800% te verhogen. (meer op www.b-e-st.com)

Kinesio- en Dynamic Taping
U kent wel de gekleurde of tatoo tapes... Mulligan. Een reeks van specifieke mobilisatietechnieken per gewricht...

Pre- en postnatale kinesitherapie Relaxatie
Relaxatie begint bij een goede ademhaling. Eerst bekijken we jouw ademhaling en leren je dan eventueel een correcte manier aan...

Cardiale training en opvolging
De oefenzaal beschikt over alle mogelijke cardiale toestellen als: loopband, crosstrainer, spinning bike, zitfiets,...

Benigne Paroxsysmale Positional Vertigo (BPPV)
Dit is een draaiduizeligheid, in aanvallen opkomend en afhankelijk van je positie, veroorzaakt door losgekomen oorsteentjes (kristallen).

NIEUW:  Cupping

Bij cupping worden glazen of siliconen cups op de huid geplaatst waardoor ze de huid in een soort van vacuüm trekken.  Door zo de doorbloeding te beïnvloeden en stimuleren kan het lichaam sneller herstellen.  Deze behandelmethode heeft een ontspannende en helende werking.  Het maakt verklevingen los, voert afvalstoffen af en brengt zuurstofrijk bloed naar de stagnerende spieren en de huid. (foto's in fotoalbum)