Kattenhotel in Oud-Turnhout

In ons kattenhotel staan we in voor zowel de fysieke als de mentale verzorging van uw dier.

Fysiek betekent dat de katten regelmatig gecontroleerd worden, wij voorzien een hoogkwalitatief voer, tweemaal per dag worden de kattenbakken uitgeschept en eten en drinken bijgevuld en ververst, ... Op die manier is er steeds voldoende eten en drinken beschikbaar zodat uw kat nooit het gevoel zal hebben dat hij moet 'vechten' voor zijn eten. Sinds juli 2018 is er ook één gezamenlijke en één individuele kennel met buitenren beschikbaar!

Er is steeds een dierenarts in de buurt moest uw dier plots ziek worden. De katten worden verzorgd en vertroeteld door twee dierenartsassistentes die de nodige ervaring en opleidingen gehad hebben om uw kat in alle comfort te verzorgen. Voor het eventueel toedienen van medicatie of verschaffen van andere zorgen hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

Mentaal betekent dat wij uw kat niet zomaar in een ruimte stoppen en er verder niet mee bezig zijn: de katten worden tweemaal per dag geknuffeld en er wordt mee gespeeld (indien de katten dit zelf willen uiteraard). Er wordt speelgoed voorzien dat katten echt leuk vinden. Voor bangere dieren hebben wij speelgoed met valeriaan en kattenkruid om de katten meer op hun gemak te stellen.

Er worden regelmatig foto's genomen of video-opnames gemaakt en -mits uw toestemming- op onze facebookpagina geplaatst en/of doorgemaild. Zo kan u zelf mee in de gaten houden hoe het met uw dier gaat.

Samen of apart?

U heeft de keuze of u uw kat in de gezamenlijke ruimte laat verblijven of in een aparte individuele ruimte.

De individuele ruimtes hebben elk 3 verschillende hoogtes, een ruime kattenbak, rust- en verstopplaatsen en eet- en drinkplaatsen. Hier kunnen twee katten uit hetzelfde gezin in verblijven. Hoewel de katten eten van het pension krijgen, kan u ook ervoor kiezen om zelf eten mee te brengen. In deze kennels kunnen we elke kat voorzien van zijn of haar eigen voeding.
Er is één individuele ruimte met buitenren beschikbaar. De kat kan dan zelf kiezen of ze binnen of buiten wilt zijn. Buiten zijn er extra klim- en rust- en uitkijkmogelijkheden zodat ze alles goed in de gaten kunnen houden.

De gezamenlijke ruimte heeft klimmogelijkheden, drinkkommen en een drinkfontein, verschillende eetplaatsen, verscheidene rust- en verstopplaatsen en voldoende kattenbakken met fijn kattenzand. Sinds juli 2018 is er ook een gezamenlijke ruimte mét buitenren. De katten kunnen via een kattenluik zelf beslissen of ze graag binnen of buiten vertoeven. Buiten zitten ze overdekt en beschut tegen felle wind, hebben ze extra klimmogelijkheden en kunnen ze alles wat er buiten gebeurt goed in de gaten houden.

Kortom: wij voorzien in alle noden van uw kat en zorgen dat het uw dier niet aan aandacht ontbreekt

Prijzen

 Kennel zonder buitenrenKennel met buitenren
Eerste kat€ 12/dag€ 14/dag
Tweede kat€ 10/dag€ 12/dag

Huisreglement

-  Wanneer u uw kat in het pension binnenbrengt, verklaart u zich automatisch akkoord met de opgestelde voorwaarden en regels.

 - Alle katten moeten gevaccineerd zijn tegen katteziekte, niesziekte en tegen leucose. Deze vaccinaties mogen niet verlopen tijdens het verblijf. Eerste vaccinaties zijn minstens 2 weken voor het verblijf gegeven (uitzondering zijn kittens van maximum 12 weken).
U brengt het vaccinatie boekje altijd mee.
Is uw kat niet correct gevaccineerd, dan wordt de kat eerst door de dierenarts onderzocht en wordt een test gedaan om er zeker van te zijn dat uw dier niet besmet is met het leukose-virus. De dierenarts zal dan beslissen of uw kat in het pension mag verblijven of niet. De bijkomende kosten worden door de eigenaar met de dierenarts verrekend.

- Bij binnenkomst krijgen de katten een preventieve behandeling tegen vlooien. U kan dit zelf meebrengen of bij ons aanschaffen via de dierenarts. U kan ook een bewijs van uw dierenarts meebrengen dat dit recent werd toegediend. Producten enkel op plantaardige basis worden niet aanvaard.

- De verantwoordelijke kan op elk moment besluiten om een kat uit de gezamenlijke kennel toch in een aparte kennel te laten verblijven wanneer zij hier reden toe ziet (bijvoorbeeld het tonen van agressief gedrag naar de andere katten);

- Intacte (niet gekastreerde en niet gesteriliseerde) dieren ouder dan 6 maanden verblijven steeds in een individuele kennel.

- Katten die op een aangepast dieet of medicatie staan, verblijven steeds in een individuele kennel.

- Katten met besmettelijke aandoeningen worden niet in de kennels gehuisvest.

- Wordt een kat ziek tijdens zijn verblijf, dan wordt de kat door de dierenarts van het pension (De Blauwe Ark) behandeld. De kosten hiervan worden doorgerekend aan de eigenaar van de kat. Gelieve de contactgegevens van uw eigen dierenarts mee te brengen zodat indien nodig de medische geschiedenis van uw dier kan opgevraagd worden.

- Er wordt mogelijk een voorschot gevraagd van 50% van de verblijfskosten. Dit is voornamelijk voor de periodes tijdens de schoolvakanties. Het overige bedrag wordt afgerekend bij het ophalen van het dier. Betalingen gebeuren met cash geld (geen bancontact aanwezig);

- Het pension is niet verantwoordelijk voor schade aan eventueel meegebrachte dekens en/of speelgoed.

- Indien de kat(ten) niet terug opgehaald wordt, blijft de volledige verblijfskost verschuldigd door de eigenaar. Niet-opgehaalde dieren worden naar een opvanggezin of indien nodig naar een asiel gebracht. Eventuele opvang- en afstandskosten zijn voor rekening van de eigenaar van de kat(ten).

Graag een bezoekje vooraf?

Komt u het pension graag eens op voorhand bezoeken? Dan is dat uiteraard geen probleem. Ook voor meer inlichtingen kan u steeds bellen naar 014/45.46.47 of mail naar hotel4cats@telenet.be

Bezoek ons op facebook