Kattenhotel in Oud-Turnhout

In ons kattenhotel staan we in voor zowel de fysieke als de mentale verzorging van uw dier.

Fysiek betekent dat de katten regelmatig gecontroleerd worden, wij voorzien een hoogkwalitatief voer, tweemaal per dag worden de kattenbakken uitgeschept en eten en drinken bijgevuld en ververst, ... Op die manier is er steeds voldoende eten en drinken beschikbaar zodat uw kat nooit het gevoel zal hebben dat hij moet 'vechten' voor zijn eten. Sinds juli 2018 is er ook één gezamenlijke en één privé kennel met buitenren beschikbaar. In 2024 zijn we begonnen met het bijbouwen van 6 extra privékennels met buitengedeelte.

Er is steeds een dierenarts in de buurt moest uw dier plots ziek worden. De katten worden verzorgd en vertroeteld door dierenartsassistentes die de nodige ervaring en opleidingen gehad hebben om uw kat in alle comfort te verzorgen. Voor het eventueel toedienen van medicatie of verschaffen van andere zorgen hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

Mentaal betekent dat wij uw kat niet zomaar in een ruimte stoppen en er verder niet mee bezig zijn: de katten worden tweemaal per dag geknuffeld en er wordt mee gespeeld (indien de katten dit zelf willen uiteraard). Er wordt dagelijks ander speelgoed voorzien dat katten echt leuk vinden. Zo hebben wij speelgoed met valeriaan, kattenkruid en watatabi om de katten meer op hun gemak te stellen en extra te stimuleren om te spelen.

Er worden regelmatig foto's genomen of video-opnames gemaakt en -mits uw toestemming- op onze facebookpagina geplaatst. Zo kan u zelf mee in de gaten houden hoe het met uw dier gaat.

Samen of apart?

U heeft de keuze of u uw kat in de gezamenlijke ruimte laat verblijven of in een aparte privé ruimte.

De privé ruimtes hebben elk 3 verschillende hoogtes, een ruime kattenbak, rust- en verstopplaatsen en eet- en drinkplaatsen. Hier kunnen twee katten uit hetzelfde gezin in verblijven. Hoewel de katten eten van het pension krijgen, kan u ook ervoor kiezen om zelf eten mee te brengen. In deze kennels kunnen we elke kat voorzien van zijn of haar eigen voeding.
Er is één privé ruimte met buitenren beschikbaar. De kat kan dan zelf kiezen of ze binnen of buiten wilt zijn. Buiten zijn er extra klim- en rust- en uitkijkmogelijkheden zodat ze alles goed in de gaten kunnen houden.

De gezamenlijke ruimte heeft klimmogelijkheden, verschillende drinkkommen en eetplaatsen, verscheidene rust- en verstopplaatsen en voldoende kattenbakken met fijn kattenzand. Sinds juli 2018 is er ook een gezamenlijke ruimte mét buitenren. De katten kunnen via een kattenluik zelf beslissen of ze graag binnen of buiten vertoeven. Buiten zitten ze overdekt en beschut tegen felle wind, hebben ze extra klimmogelijkheden en kunnen ze alles wat er buiten gebeurt goed in de gaten houden.

Kortom: wij voorzien in alle noden van uw kat en zorgen dat het uw dier niet aan aandacht ontbreekt.

U kan zelf uw reservatie doorgeven via de knop onderaan. Hiervoor dient u zichzelf en uw kat(ten) éénmaal te registreren (vergeet niet om de vaccinaties in te vullen) en daarna kan u eenvoudig de gewenste data doorgeven. Loopt u ergens vast of kan u niet de hele gewenste periode reserveren, neem dan contact met ons op zodat we een oplossing kunnen zoeken indien mogelijk.


Reglement pension Hotel4Cats

- Wanneer u uw kat in het pension binnenbrengt, verklaart u zich automatisch akkoord met de opgestelde voorwaarden en regels;

- Alle katten moeten gevaccineerd zijn tegen kattenziekte, niesziekte en tegen leucose. Deze vaccinaties mogen niet verlopen tijdens het verblijf. Eerste vaccinaties zijn minstens 2 weken voor het verblijf gegeven (uitzondering zijn kittens van maximum 12 weken). 
U brengt het vaccinatie boekje altijd mee. 
Is uw kat niet correct gevaccineerd, dan wordt de kat eerst door de dierenarts onderzocht en wordt een test gedaan om er zeker van te zijn dat uw dier niet besmet is met het leukose-virus. De dierenarts zal dan beslissen of uw kat in het pension mag verblijven of niet. De bijkomende kosten worden aan de eigenaar aangerekend;

- Bij binnenkomst krijgen de katten een preventieve behandeling tegen vlooien. U kan dit zelf meebrengen of bij ons aanschaffen via de dierenarts. U kan ook een bewijs van uw dierenarts meebrengen dat dit recent werd toegediend. Producten enkel op plantaardige basis worden niet aanvaard;

- De verantwoordelijke kan op elk moment besluiten om een kat uit de gezamenlijke kennel toch in een aparte kennel te laten verblijven (bijvoorbeeld bij het tonen van agressief gedrag naar de andere katten);

- Intacte (niet gekastreerde en niet gesteriliseerde) dieren ouder dan 6 maanden verblijven steeds in een individuele kennel;

- Katten die op een aangepast dieet of medicatie staan, verblijven steeds in een individuele kennel;

- Katten met besmettelijke aandoeningen worden niet in de kennels gehuisvest;

- Wordt een kat ziek tijdens zijn verblijf, dan wordt de kat door de dierenarts van het pension (De Blauwe Ark) behandeld. De kosten hiervan worden doorgerekend aan de eigenaar van de kat. Gelieve de contactgegevens van uw eigen dierenarts mee te brengen zodat indien nodig de medische geschiedenis van uw dier kan opgevraagd worden.

- Wij zijn niet aansprakelijk voor de tijdens het verblijf optredende ziekten en/of letsels of bij eventueel overlijden. Bij overlijden zal het stoffelijk overschot bewaard worden tot de eigenaar beslist wat er mee moet gebeuren.

- Het pension is niet verantwoordelijk voor schade aan eventueel meegebrachte dekens, speelgoed of ander materiaal;

- Het brengen en ophalen van de kat(ten) gebeurt op afspraak

- Wanneer een kat niet wordt opgehaald, wordt het dier aan een asiel afgestaan. De volledige verblijfskosten alsook de plaatsingskosten zijn voor de eigenaar die de kat bij ons binnenbracht.

Tarieven

 

Kennel zonder buitenren

Kennel met buitenren

Eerste kat

€14/dag

€16/dag

Volgende katten

€12/dag

€14/dag

- de dag van brengen wordt altijd aangerekend;

- de dag van ophalen wordt aangerekend tenzij u de kat ’s morgens weer komt ophalen

* kort-verblijven privé kennel: omdat de privé kennels na elk verblijf volledig grondig gepoetst geworden, wordt voor korte verblijven (minder dan 4 dagen) een extra kost van 10€ aangerekend;
* Indien u uw kat later brengt of vroeger weer ophaalt dan de afgesproken dagen, heeft de verantwoordelijke het recht om de volledig gereserveerde verblijfsduur aan te rekenen.
* Er wordt een voorschot gevraagd van 50% van de verblijfskosten, dit kan per overschrijving. Dit is voornamelijk voor de periodes tijdens de schoolvakanties. Het overige bedrag wordt afgerekend bij het ophalen van het dier;

* annuleringsvoorwaarden:
- annulering 2 of meer maanden voor de start van het verblijf: 50% van het voorschot wordt terugbetaald
- annulering 1 tot 2 maand voor de start van het verblijf: 25% van het voorschot wordt terugbetaald
- annulering minder dan 1 maand voor de start van het verblijf: voorschot wordt niet terugbetaald
- niet opdagen: volledige verblijf wordt aangerekend