Kattenhotel in Oud-Turnhout

In ons kattenhotel staan we in voor zowel de fysieke als de mentale verzorging van uw dier.

Fysiek etekent dat de katten regelmatig gecontroleerd worden, wij voorzien een hoogkwalitatief voer, tweemaal per dag worden de kattenbakken uitgeschept en eten en drinken bijgevuld en ververst, ... Op die manier is er steeds voldoende eten en drinken beschikbaar zodat uw kat nooit het gevoel zal hebben dat hij moet 'vechten' voor zijn eten. Sinds juli 2018 is er ook één gezamenlijke en één individuele kennel met buitenren beschikbaar!

Er is steeds een dierenarts in de buurt moest uw dier plots ziek worden. De katten worden verzorgd en vertroeteld door dierenartsassistentes die de nodige ervaring en opleidingen gehad hebben om uw kat in alle comfort te verzorgen. Voor het eventueel toedienen van medicatie of verschaffen van andere zorgen hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

Mentaal betekent dat wij uw kat niet zomaar in een ruimte stoppen en er verder niet mee bezig zijn: de katten worden tweemaal per dag geknuffeld en er wordt mee gespeeld (indien de katten dit zelf willen uiteraard). Er wordt speelgoed voorzien dat katten echt leuk vinden. Voor bangere dieren hebben wij speelgoed met valeriaan en kattenkruid om de katten meer op hun gemak te stellen.

Er worden regelmatig foto's genomen of video-opnames gemaakt en -mits uw toestemming- op onze facebookpagina geplaatst en/of doorgemaild. Zo kan u zelf mee in de gaten houden hoe het met uw dier gaat.

Samen of apart?

U heeft de keuze of u uw kat in de gezamenlijke ruimte laat verblijven of in een aparte individuele ruimte.

De individuele ruimtes hebben elk 3 verschillende hoogtes, een ruime kattenbak, rust- en verstopplaatsen en eet- en drinkplaatsen. Hier kunnen twee katten uit hetzelfde gezin in verblijven. Hoewel de katten eten van het pension krijgen, kan u ook ervoor kiezen om zelf eten mee te brengen. In deze kennels kunnen we elke kat voorzien van zijn of haar eigen voeding.
Er is één individuele ruimte met buitenren beschikbaar. De kat kan dan zelf kiezen of ze binnen of buiten wilt zijn. Buiten zijn er extra klim- en rust- en uitkijkmogelijkheden zodat ze alles goed in de gaten kunnen houden.

De gezamenlijke ruimte hheeft klimmogelijkheden, verschillende drinkkommen en eetplaatsen, verscheidene rust- en verstopplaatsen en voldoende kattenbakken met fijn kattenzand. Sinds juli 2018 is er ook een gezamenlijke ruimte mét buitenren. De katten kunnen via een kattenluik zelf beslissen of ze graag binnen of buiten vertoeven. Buiten zitten ze overdekt en beschut tegen felle wind, hebben ze extra klimmogelijkheden en kunnen ze alles wat er buiten gebeurt goed in de gaten houden.

Kortom: wij voorzien in alle noden van uw kat en zorgen dat het uw dier niet aan aandacht ontbreekt.

Reglement pension Hotel4Cats

– wanneer u uw kat in het pension binnenbrengt, verklaart u zich automatisch akkoord met de opgestelde voorwaarden en regels;

- Alle katten moeten gevaccineerd zijn tegen kattenziekte, niesziekte en tegen leucose. Deze vaccinaties mogen niet verlopen tijdens het verblijf. Eerste vaccinaties zijn minstens 2 weken voor het verblijf gegeven (uitzondering zijn kittens van maximum 12 weken). 
U brengt het vaccinatie boekje altijd mee. 
Is uw kat niet correct gevaccineerd, dan wordt de kat eerst door de dierenarts onderzocht en wordt een test gedaan om er zeker van te zijn dat uw dier niet besmet is met het leukose-virus. De dierenarts zal dan beslissen of uw kat in het pension mag verblijven of niet. De bijkomende kosten worden aan de eigenaar aangerekend;

- bij binnenkomst krijgen de katten een preventieve behandeling tegen vlooien. U kan dit zelf meebrengen of bij ons aanschaffen via de dierenarts. U kan ook een bewijs van uw dierenarts meebrengen dat dit recent werd toegediend. Producten enkel op plantaardige basis worden niet aanvaard;

- de verantwoordelijke kan op elk moment besluiten om een kat uit de gezamenlijke kennel toch in een aparte kennel te laten verblijven (bijvoorbeeld bij het tonen van agressief gedrag naar de andere katten);

- intacte (niet gekastreerde en niet gesteriliseerde) dieren ouder dan 6 maanden verblijven steeds in een individuele kennel;

- katten die op een aangepast dieet of medicatie staan, verblijven steeds in een individuele kennel;

- katten met besmettelijke aandoeningen worden niet in de kennels gehuisvest;

- wordt een kat ziek tijdens zijn verblijf, dan wordt de kat door de dierenarts van het pension (De Blauwe Ark) behandeld. De kosten hiervan worden doorgerekend aan de eigenaar van de kat. Gelieve de contactgegevens van uw eigen dierenarts mee te brengen zodat indien nodig de medische geschiedenis van uw dier kan opgevraagd worden.

- wij zijn niet aansprakelijk voor de tijdens het verblijf optredende ziekten en/of letsels of bij eventueel overlijden. Bij overlijden zal het stoffelijk overschot bewaard worden tot de eigenaar beslist wat er mee moet gebeuren.

- het pension is niet verantwoordelijk voor schade aan eventueel meegebrachte dekens, speelgoed of ander materiaal;

- het brengen en ophalen van de kat(ten) gebeurt op afspraak

- wanneer een kat niet wordt opgehaald, wordt het dier aan een asiel afgestaan. De volledige verblijfskosten alsook de plaatsingskosten zijn voor de eigenaar die de kat bij ons binnenbracht.

Tarieven

 Kennel zonder buitenrenKennel met buitenren
Eerste kat€ 13/dag€ 15/dag
Volgende katten€ 11/dag€ 13/dag

De tarieven zijn per dag, voor halen en brengen rekenen wij als volgt:

- de dag van brengen wordt altijd aangerekend;
- de dag van ophalen wordt aangerekend tenzij u de kat voor 10u weer komt ophalen;

* kort-verblijven individuele kennel: omdat de individuele kennels na elk verblijf volledig grondig gepoetst geworden, wordt voor korte verblijven (minder dan 4 dagen) een extra kost van 10€ aangerekend;

* Indien u uw kat later brengt of vroeger weer ophaalt dan de afgesproken dagen, heeft de verantwoordelijke toch het recht om de volledig gereserveerde verblijfsduur aan te rekenen.

* Er wordt mogelijk een voorschot gevraagd van 50% van de verblijfskosten, dit kan per overschrijving. Dit is voornamelijk voor de periodes tijdens de schoolvakanties. Het overige bedrag wordt afgerekend bij het ophalen van het dier;

* annuleringsvoorwaarden:
- annulering 2 maanden voor de start van het verblijf: 50% van het voorschot wordt terugbetaald
- annulering 1 maand voor de start van het verblijf: 25% van het voorschot wordt terugbetaald
- annulering 2 weken of minder voor de start van het verblijf: voorschot wordt niet terugbetaald
- niet opdagen: volledige verblijf wordt aangerekend

Bezoek ons op facebook