Hondentrimsalon Ellen

Uw natuurlijke hondenkapsalon, trimsalon, hondenkapster & trimster te Herentals

 

"Waar liefde voor de hond centraal staat"

In Hondentrimsalon Ellen te Herentals zijn alle honden welkom, van klein tot groot, rashonden en kruisingen. Alle honden worden met veel liefde en respect behandeld.

Trimsalon

U kan bij mij terecht voor de volledige verzorging van uw hond, dit houdt in dat de hond wordt gewassen en gedroogd. Naargelang de vacht gaan we aan de slag om de hond te knippen, scheren, plukken, ontwollen. Dit alles wordt besproken bij het brengen van de hond.

Ik werk enkel met natuurlijke producten. Dus geen chemische toevoegingen in de shampoo's en andere verzorgingsproducten, ook de onderhoudsproducten zijn volledig natuurlijk.

Ik werk 1-op-1, dit wil zeggen dat enkel uw hond in het trimsalon aanwezig is tijdens de behandeling (honden uit hetzelfde gezin, mogen uiteraard wel samen komen). Dit zorgt ervoor dat al mijn aandacht naar uw hond gaat, ik neem ook uitgebreid de tijd voor de verzorging van uw hond en indien nodig krijgt de hond eens een kleine pauze.

Enkele afspraken:
▸ Laat uw hond goed uit voor de behandeling
▸ Geef uw hond geen eten vlak voor de behandeling
▸ Breng je hond steeds aangelijnd

Puppies

Wacht niet te lang om met uw pup eens langs te komen in het trimsalon. Het is belangrijk om uw hond van jong af aan te laten wennen aan de omgeving en kennis te maken met allerlei geluiden, water, droger, scharen, geuren, trimtafel, borstels, … De gewenning duurt ongeveer een 30 minuten en je ontvangt tips over de vachtverzorging van uw hond. De puppygewenning is GRATIS voor puppies jonger dan 4 maanden én bij het vastleggen van een afspraak voor een eerste behandeling.

Producten

Omdat uw hond enkel het beste verdient, werk ik met de producten van Hownd. 
Hownd verzorgingsproducten bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten, gezonde en helende essentiële oliën; ze zijn PH-neutraal, mild voor huid en haar en zijn ze ook vegan.

Essentiële oliën

In het trimsalon staat zo goed als altijd een diffuser op met een essentiële olie in. Essentiële oliën zijn goede natuurlijke middelen om onze honden (en onszelf) emotioneel, mentaal, lichamelijk en spiritueel te ondersteunen. Ik gebruik enkel essentiële oliën van de beste kwaliteit, die ook 100% puur en natuurlijk zijn, zodoende weet ik dan ook dat ze veilig te gebruiken zijn bij honden.
De toepassingen van essentiële oliën zijn eindeloos. Via aromatherapie (meestal door gebruik van een diffuser) kunnen we emotioneel en mentaal ondersteunen. Heeft je hond lichamelijke ongemakken? Dan kunnen dmv massages de essentiële oliën gaan aanbrengen. 
Aan de hand van een Itovi-scan, gaan we de hond uitmeten, en gaan we zo zien welke essentiële oliën op die moment het meest geschikt zijn voor uw hond en kunnen we de hond gaan helpen. 
U kan dus ook een afspraak maken voor een consult ivm de essentiële oliën, een itovi-scan of een hondenmassage. Dit niet enkel voor de hond maar ook voor u, want een gelukkig baasje is een gelukkige hond.