Hondentrimsalon Ellen

Holistisch hondenkapsalon, trimsalon, hondenkapster & trimster te Herentals

"Waar liefde voor de hond centraal staat"

Holistisch hondentrimsalon

Wat is een holistisch hondentrimsalon?

Holistisch wil zeggen dat er naar het gehele plaatje gekeken wordt. In het trimsalon wordt er dus niet enkel gekeken naar de vacht van de hond, ook naar onder andere gedrag en gezondheid van de hond.

In het trimsalon staat standaard een diffuser met essentiële oliën van de hoogste kwaliteit, om een rustige en vertrouwelijke omgeving te creëren voor jouw hond.

De gebruikte producten zijn allemaal natuurlijk, producten waar ik voor de volle 100% achter sta en die geen chemische verbindingen bevatten die schadelijk zijn voor de honden of onszelf.

Trimbeurt

Een trimbeurt houdt in dat uw hond gewassen en gedroogd wordt en dan naargelang de vacht en in samenspraak u, wordt de hond volledig in model gezet d.m.v. scheren, knippen, plukken, ontwollen.

De diffuser staat steeds te verstuiven met “Stress Away”. Soms is deze essentiële olie niet voldoende/juiste keuze voor jouw hond en dan ga ik opzoek naar een andere essentiële olie, meestal kiest de hond dan ook zelf.

Ik werk zoveel mogelijk 1-op-1, zodat ik alle tijd en rust heb om uw hond te verzorgen.

Enkele afspraken:
▸ Laat uw hond goed uit voor de behandeling
▸ Geef uw hond geen eten vlak voor de behandeling
▸ Breng je hond steeds aangelijnd

Omdat steeds meer mensen hun gemaakte afspraken niet nakomen, ben ik genoodzaakt om een voorschot van 30 euro te vragen bij het maken van een eerste afspraak bij ons. Bij het maken van een afspraak, ontvangt u een bevestigingsmail, alle details voor het voorschot staan in de email vermeld.

Puppy’s

Jong geleerd is oud gedaan, kom met je puppy op een leeftijd van 10 – 14 weken langs voor de puppygewenning.

Het is belangrijk om uw hond van jong af aan te laten wennen aan de omgeving en kennis te maken met allerlei geluiden, water, droger, scharen, geuren, trimtafel, borstels, … De gewenning duurt ongeveer een 15 à 30 minuten en je ontvangt tips over de vachtverzorging van uw hond.

De puppygewenning is GRATIS voor puppy’s jonger dan 4 maanden én bij het vastleggen van een afspraak voor een eerste behandeling.

Neem vandaag nog contact op voor een afspraak! De wachttijden kunnen op lopen tot ongeveer 8 weken.

Begeleiding van hond én baas naar een gezonder leven

In het trimsalon staat een diffuser met een essentiële olie, deze zijn goede natuurlijke middelen om onze honden (en onszelf) emotioneel, mentaal, lichamelijk en spiritueel te ondersteunen. Ik gebruik enkel essentiële oliën van de beste kwaliteit, die ook 100% puur en natuurlijk zijn, zodoende weet ik dan ook dat ze veilig te gebruiken zijn bij honden.

De toepassingen van essentiële oliën zijn eindeloos. Via aromatherapie (meestal door gebruik van een diffuser) kunnen we emotioneel en mentaal ondersteunen. Heeft je hond lichamelijke ongemakken? Dan kunnen dmv massages de essentiële oliën gaan aanbrengen. 

Aan de hand van een Itovi-scan, gaan we de hond uitmeten, en gaan we zo zien welke essentiële oliën en/of supplementen op die moment het meest geschikt zijn voor uw hond en kunnen we de hond gaan helpen. 
U kan dus ook een afspraak maken voor een consult ivm de essentiële oliën, een itovi-scan of een hondenmassage. Dit niet enkel voor de hond maar ook voor u, want een gelukkig baasje is een gelukkige hond.