Groepspraktijk voor Gespecialiseerde Kinesitherapie

Kinesitherapie, manuele therapie en bekkenbodemtherapie te Maldegem

Praktijk en team

De praktijk werd opgericht in 2006 door Julie Despiegelaere en Frederiek De Vlieger. Na de opleiding kinesitherapie, beiden volmaakt in Gent, hebben beiden de postgraduaatopleiding Orthopedische Manuele Therapie gevolgd. Ondertussen werd ons team uitgebreid met drie collegae, Alex Brutin, Mathias Eelbode en Maxime Jacksens. Allen hebben een manueel therapeutisch denken, aangevuld met eigen specialisaties. Onze praktijkvisie bestaat er in de patiënt en zijn pathologie op een zo ruim mogelijke manier te benaderen, steeds op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht en deze zo evidence based mogelijk te benaderen.

Specialisaties

Manuele therapie: dit bestaat er in de klacht te bekijken en behandelen vanuit zijn oorzaak. Het lichaam wordt als geheel bekeken en als therapeut worden er verbanden gelegd (anatomisch, biomechanisch en fysiologisch) tussen de verschillende stelsels en streken van het lichaam. Aan de hand van verdere testen (gewrichtstesten, spiertesten, neurologische testen e.a.) wordt een behandelingsschema opgesteld. Indien nodig wordt met de arts overlegd om verdere onderzoeken te ondergaan (RX, medische beeldvorming e.a.).

Handrevalidatie & bovenste lidmaat: door jaren ervaring binnen het Handcentrum UZ Gent (olv. Dr. Vanhove en professor Hollevoet) en verdere opleidingen werd een goed inzicht in hand- en armletsels ontwikkeld. Dit ter behandeling van peesletsels (tendinitis zoals De Quervain, peesscheuren met reconstructie, peestransfers), bindweefselaandoeningen (zoals Dupuytren), polsinstabiliteit en neurogene klachten zoals carpal tunnel, conservatief en postoperatief. Ook hier wordt het letsel in zijn geheel gezien.

Bekkenbodemreëducatie & perinatale kinesitherapie: Julie volgde een interuniversitaire opleiding waarin de volledige problematiek van de bekkenbodemklachten werd aangekaart. Dit gaat van plasproblemen bij kinderen, stressincontinentie, urineverlies na prostaatoperatie, fecale incontinentie tot pre- en postnatale kinesitherapie.

Manuele Lymfedrainage volgens Vodder: als erkende therapeuten binnen de lymfedrainage is het ons doel de normale lymfesysteem binnen het lichaam te herstellen en te stimuleren, om oedeemvorming, bijvoorbeeld na operatie, te voorkomen. Indien nodig wordt eveneens compressietherapie toegepast d.m.v. een lymfopresstoestel en/of bandage.

Contact

Wij zijn een gedeconventioneerde kinesitherapiepraktijk te Maldegem. Voor info en afspraken, steeds bereikbaar op 050 72 06 19.

AFSPRAAK MAKEN? BEL VANDAAG NOG!