Kunstatelier Gerard Thienpont

Uw kunstatelier in De Pinte voor natuursteen, bladgoud en grafmonumenten

Kunstrestauratie

Kunstatelier Gerard Thienpont is in De Pinte sinds lang een gevestigde waarde inzake kunstrestauratie en staat bekend om haar expertise in het aanwenden van de hiervoor benodigde technieken.

Beeldhouwwerken

Sinds het jaar 1968 werd een omvangrijke hoeveelheid zwaar beschadigde beeldhouwwerken, ornamenten, lijsten, schilderijen, plafonds, meubilair, altaren enz. tot hun volle glorie gerestaureerd.

Natuursteen

De laatste jaren heeft Kunstatelier Gerard Thienpont, naast het restauratiewerk dat de hoofdactiviteit blijft, zich ook gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van design onderdelen in marmer, blauwe hardsteen, graniet enz. voor hedendaags keuken, badkamer en tuinmeubilair.

De unieke tandem vader Gerard en zoon Mario staat garant voor een ideale combinatie tussen het artistiek talent en het aanwenden van moderne technieken en machines, tijdens elke realisatie:

  • Gerard is een bekende beeldend kunstenaar (meesterbeeldhouwer). Hij was ook jarenlang een geliefde lesgever aan het Instituut voor Conservatie en Restauratie (I.C.R.) van de Hogeschool voor Architectuur 'Sint-Lucas', en aan het Instituut voor Deeltijds Kunstonderwijs (Kunstacademie) van 'Sint-Lucas' te Gent.
  • Mario heeft een lange leerschool achter de rug en is de drijvende kracht achter de technologische vernieuwingen in het bedrijf. Een computergestuurd (CNC) machinepark zorgt voor uiterst precieze en kostenefficiënte bewerkingen.

Grafmonumenten

Bladgoud

Natuursteen

CONTACTEER ONS