BeFit te Meensel-Kiezegem huisvest enerzijds een kinesitherapiepraktijk en anderzijds een fitnesscentrum. Beide facetten van ons centrum functioneren onafhankelijk van elkaar, al is de professionele, medische sportieve ondersteuning van onze kinesisten voor vele van onze fitnessleden een grote meerwaarde. Anderzijds biedt onze uitgebreide fitnessaccommodatie veel mogelijkheden bij de revalidatie van onze kinepatiënten. Je kan bij ons terecht voor vrijwel alle fysiek letsels, gaande van acute tot chronische (sport)letsels. Het hoofddoel is de kwaliteit van bewegen - verminderd of beperkt door ziekte, ongeval, trauma, neurologische problemen of pijn - te verbeteren of te behouden.

Kiné BeFit

Kinesitherapie Tielt-Winge, bewegen als therapie

Post operatief

Na een operatie of na trauma wordt er vaak beroep gedaan op een kinesist om pijn te bestrijden alsook mobiliteit te verbeteren. Daarnaast wordt er gestreefd om het heelproces te optimaliseren. Knieprothese, whiplash-trauma, schouderoperaties na val, na hartchirurgie, na longoperatie.

Manuele therapie

Dit is een specialisatie binnen de kinesitherapie, gericht op klachten van het bewegingsstelsel (rug, nek, knie, schouder, enkel, pols, etc.). Een manueel therapeut gaat bovendien verder dan alleen het bestrijden van de pijn en helpt u niet te hervallen in uw oude blessure of probleem.

Bekkenbodemtherapie

De bekkenbodem is een bundel van spieren in de zadelstreek van ons lichaam. Deze spieren kunnen getraind worden of ontspannen worden door middel van oefeningen. Daarnaast heeft een sterke bekkenbodem ook een gunstig effect op de lage rug. Andere toepassingen zijn: urineverlies, stoelgangverlies, obstipatie, sexuele dysfuncties, bedplassen bij kinderen.

Perinatale kiné

Perinatale kinesitherapie bestaat uit pre-natale (voor de bevalling) en post-natale (na de bevalling) therapie. Heel wat klachten komen voort uit zwangerschap. Bekkeninstabiliteit (prenataal) en urineverlies (postnataal) zijn de bekendste, maar zeker niet de enige. Met oefeningen, tips en manuele therapie worden de mama's (in spé) behandeld.

Sportkinesitherapie

Sporters met een blessure kunnen hier terecht voor hun revalidatie, zowel met traumatische letsels als overbelastingsletsels. Sportblessures behandelen we met manuele therapie in combinatie met medische oefentherapie en functionele training.

Ademhalingskine

Ademhalingskinesitherapie is therapie gefocust op het verdiepen van de ademhaling (hyperventilatie) alsook leren ophoesten van fluimen bv. bij mucoviscidose. Daarnaast wordt gebruikt een kinesist deze therapie ook vaak om de patiënt te leren ontspannen.

Lymfedrainage

Dit kan beschreven worden als een zachte massagetechniek. Hierbij wordt de circulatie van het lymfevocht in het lymfestelsel bevordert zodat overtollig vocht kan afgevoerd worden. Positieve effecten: versterken van het afweersysteem, afvoeren van afvalstoffen en verwijderen van spanningen.

Relaxatie

Deze therapie is gericht op het aanleren van verschillende ontspanningstechnieken, zodat je zo snel mogelijk terug greep krijgt op de reacties die stress in je lichaam veroorzaakt. Vaak starten we met het aanleren van een correcte ademhalingstechniek, aangezien deze een absolute voorwaarde is om tot ontspanning te kunnen komen.

Contacteer ons

Fitness BeFit

Vanuit medisch oogpunt doelgericht & verantwoord sporten

Nazorg

Rugprobleem? Een pijnlijke schouder, heup of knie? Een instabiele enkel? In onze praktijk kan u naast kinebehandeling de oefeningen die u aanleerde, onderhouden en verder opbouwen.

Conditie opbouw

Snel vermoeid? Futloos? Wat gestresseerd? U kan uw conditie opbouwen via de fiets, crosstrainer, arc trainer, treadclimber en loopband met hartslagcontrole. Eventueel vooraf gegaan door een conditietest.

Spierversteviging

Kracht te kort? Een buikje of wat overtollige kilo's? Met een persoonlijk schema, via onze professionele luchtdruktoestellen kan u de spieren verstevigen en optrainen.

Afslanken

Het fitnessprogramma omvat een combinatie van cardiotraining en kracht met als hoofddoel het metabolisme verhogen. Deze training kan worden uitgebreid met Better belly infrarood band

Specifiek paramedische beweegprogramma's

 • Chronische lage rug-, nek- en schouderaandoeningen
 • Fibromyalgie, chronische vermoeidheidssyndroom (CVS), burn-out, depressie
 • Reumatode artritis, artrose, osteoporose (botontkalking)
 • Bekkeninstabiliteit, herstel na bevalling (postnatale behandeling)
 • Musculo-skeletale aandoeningen (bv. MSA/RSI)
 • Aandoeningen van longen en luchtwegen (bv. astma en COPD)
 • Hart- en vaataandoeningen, diabetes
 • Overgewicht, obesitas, na vermageringschirurgie
 • Herstel na kanker
 • Recreatieve sporters
 • Senioren (50+)
 • Autisme (spectrumstoornis) (ASS)
 • Fysieke beperking, sport zonder rolstoel (FYS)
 • Psychische kwetsbaarheid (PSY)
 • Verstandelijke beperking (VE)
 • https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-mijn-omgeving/vind-je-sportclub/

Afhankelijk van de aandoening, omvat het bewegingsprogramma een combinatie van cardio-, stabilisatie-, versterkings-, stretch- en suspensieoefeningen

Contacteer ons