Wat is het juiste moment om met loopbaanbegeleiding te starten?

Wat is het juiste moment om met loopbaanbegeleiding te starten?

We willen een job waar we ons goed voelen. Een job waarbij we aftellen naar maandag! Jammer maar helaas kan het ook dat je beseft dat je huidige job je geen positieve energie meer geeft en dan is het tijd voor verandering. Loopbaanbegeleiding bij ennu kan je dan uitstekend ondersteunen. Maar wat is nu het juiste moment om die stap te zetten?

Uitspraken die ik vaak hoor zijn “Ik had er vroeger mee moeten beginnen”, “wat is het fijn om aan je eigen ontwikkeling te werken”, “gewoon even tijd nemen voor jezelf en het niet blijven uitstellen” …

Mensen stellen de eerste stap naar loopbaanbegeleiding uit wegens tijdsgebrek, uit onzekerheid, zelfrelativering of uit trots. We denken dat we het alleen moeten kunnen, dat het vanzelf wel zal opklaren of dat het een teken van zwakte of falen is om ondersteuning te vragen. Niets is minder waar.

Het is een sterk signaal naar jezelf om de stap te zetten en actief aan je loopbaan te werken. Je neemt initiatief en kiest ervoor om naast je gekende opties ook andere mogelijkheden te onderzoeken en na te denken over jouw professionele omgeving. Voor mensen die in een negatieve spiraal geraakt zijn kan het helpen om terug op een positieve en constructieve manier na te denken over hun loopbaan.

Iedereen heeft, op elk moment, het recht op ondersteuning in zijn loopbaan, om te kijken naar al het potentieel dat er in jou zit. De inzichten die je krijgt en de stappen die je neemt in een loopbaanbegeleiding zijn van en voor jou.

Bij twijfel, doen!

Heb jij, net als vele anderen, vragen over je huidige werksituatie? Blijf, voor je eigen gemoedsrust, niet te lang met dat gevoel zitten. Neem contact op om erover praten in een gratis verkennend gesprek.