Last van stress en spanning? Hulpbronnen zorgen voor veerkracht!

Last van stress en spanning? Hulpbronnen zorgen voor veerkracht!

Wat als de stress het van je overneemt en je met je handen in je haar zit? Ken je het gevoel van het even allemaal niet meer te weten? Of ken je de machteloosheid als iemand in je omgeving het even niet meer weet? Op die momenten snak je waarschijnlijk naar rust, ontspanning, ondersteuning en vertrouwen.

Je hebt ongetwijfeld al manieren om de situatie te overleven ingebouwd. Op sommige daarvan zal je misschien niet trots zijn maar ze hebben je tot nu toe gegeven wat je zocht. Chocolade, roken, alcohol, teveel werken. Het zijn manieren die heel wat mensen inzetten waarvan men stiekem weet dat ze niet alles zullen oplossen. Toch blijven we gewoon verder doen, al zal het waarschijnlijk niet helpen. Het is zo lastig om het om te buigen. Herkenbaar? Gelukkig zal je ook al andere manieren gevonden hebben die je rust en ontspanning kunnen geven zoals steun zoeken bij mensen die je omringen, ruimte creëren voor jezelf, iets nieuw leren, wandelen, meditatie, een bad nemen, bewegen, een hobby, humor…

Kunnen schakelen tussen je stressmomenten en je ontspannende activiteiten betekent dat je veerkrachtiger wordt en met negatieve levensgebeurtenissen leert omgaan. Het kan je helpen om uit je negatieve denk, doe of voelmodus te komen en opnieuw mogelijkheden te zien of het kan je de moed geven hulp te vragen om mee te denken over nieuwe mogelijkheden.

Stress is besmettelijk.

Gelukkig is ook rust, enthousiasme en vertrouwen besmettelijk!

Heb je zelf tips die jou helpen om van je stress of onrust over te schakelen naar meer ontspanning en vertrouwen? Laat het gerust weten in de reacties! Alle tips zijn welkom! We kunnen ze, in deze tijden, echt gebruiken!!

Wil je daarbovenop bevlogen door het leven gaan? In de begeleiding van ennu nemen we tijd om je bewuster te worden van je hulpbronnen. We kijken ook naar wat je hulpbronnen zijn in je werkcontext. In onze volgende blog gaan we hier dieper op in. Reserveer alvast een gratis verkennend gesprek. Tot dan!