Durf je puzzel te leggen en te herleggen.

Durf je puzzel te leggen en te herleggen.

“Durven is even je evenwicht verliezen, niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen.”
- Soren Kierkegaard.

In mijn praktijk zie ik hoe moeilijk het kan zijn om je persoonlijke puzzel gelegd te krijgen. Welke job past bij mij in deze levensfase, met mijn verschillende rollen van ouder, partner, collega, vriend(in) … 

Je kan vertrekken van een bepaald beeld en proberen de ‘juiste’ puzzel te leggen en ervan uitgaan dat er maar één mogelijke oplossing is. Als het dan niet (meteen) lukt, kijk je dan oordelend naar wat er allemaal niet lukt of fout gaat?  Met frustratie tot gevolg?

Kies voor een puzzel die je kan herschikken aangepast aan de noden die je op dat moment hebt. Afhankelijk van de keuzes die je maakt kom je tot een ander resultaat. Je kan hem elke keer weer herleggen afhankelijk van wat op dat moment voor jou belangrijk is en welk groeiproces je hebt doorgemaakt. Een duidelijke communicatie met jezelf en je omgeving (werkgever, gezin, …) kan je helpen om dit ook waar te maken en je omgeving mee te krijgen in je nieuwe verhaal.

Het is in dit proces dat ik je graag wil begeleiden zodat je het niet alleen hoeft te doorlopen. Ik vind het fascinerend hoe we jouw puzzelstukjes steeds opnieuw kunnen herschikken tot een resultaat waarvan jij voelt dat het bij jou past. Wil je graag onderzoeken wat jouw talenten, groeimogelijkheden, patronen, spanningsvelden, waarden en voorwaarden zijn?  Ik begeleid je graag in het denken in functie van mogelijkheden, in plaats van beperkingen, een oefening die niet altijd even gemakkelijk is.

Heb je hulp nodig bij het leggen van jouw puzzel?

Iedere persoon heeft zijn eigen verhaal, talenten en kwaliteiten. Heb je zin om deze aspecten samen onder de loep te nemen en te versterken? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek, volledig vrijblijvend en helemaal gratis.