Corona en de gevolgen op mentale weerbaarheid.

Corona en de gevolgen op mentale weerbaarheid.

We lezen heel vaak hoe Corona een negatieve invloed heeft op de mentale weerbaarheid bij vele mensen. Het is goed dat daar veel over geschreven en gepraat wordt want we moeten zorg dragen voor iedereen die nu extra ondersteuning nodig heeft. Als het even niet meer gaat of als je zelf geen uitwegen meer ziet om met de stress die op je weg komt om te gaan dan is het nodig om er samen naar te kijken en het niet alleen te moeten dragen.

In mijn praktijk zie ik ook hoe Corona net bijdraagt aan het versterken van de mentale weerbaarheid. Misschien herken je jezelf ook in de verhalen van mensen die nu meer tijd hebben voor hun gezin en hierdoor dichter naar mekaar zijn gegroeid. Of heb je een nieuwe invulling gevonden toen er niet veel meer mocht en heb je een nieuw stukje van jezelf ontdekt. Ik hoor ook dat doordat er sociale verplichtingen weggevallen zijn er meer tijd was om een heel weekend eens niets te ‘moeten’ doen.

Een cliënt verwoorde het zo “Ik heb het eerst als negatief ervaren omdat we vele dingen niet meer mochten doen maar voor mij heeft Corona ook positieve dingen gebracht. Je kan nu meer kiezen wat je wil doen en met wie afhankelijk van wat je echt nodig hebt. Ook mijn familie is hechter geworden. We hebben nu echt tijd om langer samen te zijn en het moet niet rap rap omdat je nog op vele andere plaatsten moet zijn. Ik vraag me nu soms af hoe we het toch allemaal deden toen alle sociale verplichtingen erbij kwamen.”  

Ik hoop dat we er vooral voor mekaar kunnen blijven zijn in deze woelige en veranderde omgeving en dat we mekaar kunnen blijven steunen. Dat mensen die nu wat op kracht zijn kunnen komen anderen kunnen inspireren en meenemen in hun flow. En dat diegene die niet meer weten hoe ze de draad terug kunnen opnemen hulp kunnen en durven vragen aan mensen die er de tijd en energie voor hebben.

Als jij het lastig hebt en voelt dat je er alleen niet uit geraakt spreek dan zeker je omgeving aan misschien kunnen ze er voor jou zijn of kunnen ze je helpen zoeken naar iemand die er voor jou kan zijn. Ik wil alvast een luisterend oor bieden en meezoeken naar wat jij nodig hebt op dit moment in je leven. Interesse in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Plan snel je afspraak in! Tot snel!

Katja