Bijdragen aan wat voor jou belangrijk is!

Bijdragen aan wat voor jou belangrijk is!

In de tuin van het Duigemhof, waar ik mijn bureau heb, is er een prachtige boomgaard met verschillende fruit- en notenbomen. Ik wandel er graag in rond en dan zie ik hoe anders elke boom is. De gelijkenis met mensen overvalt mij op zo’n moment. Er staan 2 appelbomen waar veel appels in hangen één waar bijna niets in hangt. Er is er één die om de twee jaar appels geeft en er staan ook twee perenbomen waarvan de takken dreigen te breken omdat er enorm veel vruchten aan hangen.

Elke boom, ook die zonder vruchten trekt mijn aandacht en heeft zijn plek in de boomgaard. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze bijzonder waardevol zijn. Ik geniet van hun schaduw als ik buiten wil werken, ze zuiveren de lucht, geven zuurstof, verkoelen de atmosfeer … Ik zou kunnen doorgaan met het benoemen van al de functies die ze nog hebben die minder zichtbaar zijn als enkel het leveren van kersen, appelen, peren, pruimen en noten.

Ben je teveel aan het werken en dreig je er onder door te gaan?

Vergelijk je je teveel met wat anderen presteren en vergeet je dan je focus te leggen op wat je zelf bijdraagt?

Is wat je doet niet zichtbaar genoeg?
Wil je bezig zijn met wat voor jou belangrijk is?

Mijn doel is om jou de kracht te laten vinden om te doen waar je goed in bent zonder je te moeten vergelijken met wat anderen bereiken of afleveren. Om te weten dat wat je doet van belang is. Om je goed genoeg te voelen zonder teveel te willen presteren en toch waardvol bij te dragen aan wat voor jou belangrijk is.

Kan ik helpen in het vinden wat voor jou van belang is?

Heb je moeite om de sterktes van je persoonlijkheid te begrijpen en in te zetten voor wat voor jou belangrijk is ? Neem, vrijblijvend en helemaal gratis, contact op voor een kennismakingsgesprek waar we elkaar leren kennen en jouw vragen samen aanpakken.