Dierenartsenpraktijk De Eggel

Uw dierenarts, dierenartsenpraktijk, veearts, DAP, veterinair te Lummen

Dierenarts voor kleine én grote huisdieren

  • Dierenarts Daems Magali (grote en kleine huisdieren)
  • Dierenarts Vandersmissen Evi (specialisatie kleine huisdieren)
  • Dierenarts Gregoir Martine (specialisatie kleine huisdieren)
  • Dierenarts Slegh Tom (grote en kleine huisdieren)
  • Jacobs Sara (dierenartsassistente)

Onze praktijk te Lummen dateert reeds uit de jaren 50, waar door de jaren heen meerdere dierenartsen reeds met passie en toewijding hun beroep uitoefenden. Sinds enkele jaren is de praktijk verhuisd van de Ringlaan in het centrum van Lummen naar de Schalbroekstraat. Daar waar vroeger het accent voornamelijk op grootvee lag, bieden wij vandaag de dag naast grootvee ook vele diensten aan in het kader van de gezelschapsdieren. Wij trachten in alle eerlijkheid, vertrouwen en in onderling overleg te handelen. Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Wij bieden u ruime parkeergelegenheid beschikken over een wachtruimte, onderzoek + operatieruimte, hospitalisatieruimte en apotheek/administratieruimte. Verder zijn onze auto's volledig uitgerust voor dienstverleningen op verplaatsing (medicijnenkast, frigo, laptop + printer, ruim assortiment aan materialen, ...).

U kan bij ons terecht voor zowel kleine huisdieren als grote huisdieren.

Grote huisdieren:

★ Rundvee, schapen en geiten:

Algemene diergeneeskunde, chirurgie en bedrijgsbegeleiding. Verplaatsbare potenkar voor individuele of groepsbehandeling bij pootproblemen. Grote verplaatsbare vangbox met vanghekken voor groepsbehandeling bij gebrek aan de nodige faciliteiten (bijvoorbeeld in weide). Verdovingsgeweer voor interventies bij wilde dieren. Scheermachine voor het scheren van schapen. Onthoornen van dieren met warmtebout (lammeren, kalveren) of slijpschijf (volwassen rundvee). Draagbare echograaf (op batterij) voor drachtonderzoek en vruchtbaarheidscontrole.

★ Paarden:

Algemene diergeneeskunde en chirurgie. Draagbare echograaf (op batterij) voor drachtonderzoek en vruchtbaarheidscontrole. Doorverwijzing naar gespecialiseerde klinieken voor RX/Echo en specifieke chirurgische ingrepen.

Kleine huisdieren:

★ Hond en kat:

Algemene diergeneeskunde en chirurgie. Individueel voedingsadvies. Tandverzorging, cytologie (microscopisch onderzoek), basis oogonderzoeken. Ruimte voorzien voor hospitalisatie dieren met infuus / warmtelamp. Moeilijk te hanteren dieren bij het trimmen kunnen hier onder verdoving geknipt of geschoren worden. Doorverwijzing naar gespecialiseerde klinieken voor RX/Echo/CT/MRI en specifieke chirurgische ingrepen (orthopedie, neurochirurgie,..).

★ Konijnen en knaagdieren:

Algemene diergeneeskunde en chirurgie. Tandverzorging en voedingsadvies.

Openingsuren:

  • Vrij spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag van 17.30 tot 19.00u.
  • Op afspraak. Maandag, woensdag en vrijdag tussen 8.30 en 17.30u. Dinsdag en donderdag tussen 8.30 en 19.00u. Zaterdag tussen 8.30 en 12.00u. Ook huisbezoeken mogelijk.
  • Permanentie voor spoedgevallen 24/24 en 7/7.
  • Er is een telefonisch spreekuur tussen 8.30 en 9.30u
  • Klanten kunnen altijd hun vaste medicatie of voeding uithalen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 14.00 en 19.00u.
AFSPRAAK MAKEN? BEL VANDAAG NOG!