Dansschool GO4DANCE

Danslessen voor verschillende dansstijlen en dansdisciplines te Willebroek


Aanbod dansstijlen bij Dansschool GO4DANCE

Bij Dansschool GO4DANCE in Willebroek worden verschillende dansstijlen en dansdisciplines aangeboden, waaronder de Argentijnse tango en de Latino-mix. Latino-mix is een koppeldans en omvat salsa, swing, discoswing en bachata. Daarnaast doceren we tevens de standaarddansen ballroom en latin (koppeldansen). Bij de beginners geven wij in dit pakket: cha cha, jive, Engelse wals, tango en quickstep. Vanaf het 2de dansjaar komt daar samba en rumba bij en het jaar daarop ook slowfox en paso doblé. Als solo-dans bieden wij lijn- en beatdance aan. Dit zijn choreografieën op moderne hedendaagse muziek.

Ongeveer om de veertien dagen op vrijdag staan er geleide dansavonden gepland waar in een gemoedelijke en ontspannen sfeer de danspasjes kunnen getraind worden. De dansleraars verzorgen de muziek en zijn altijd aanwezig zodat u met vragen steeds bij hen terecht kunt. Tijdens deze dansavonden wordt er regelmatig een natje en/of droogje aangeboden.


Kwaliteitslabel voor dansschool GO4DANCE

Wat betekent het kwaliteitslabel voor dansschool GO4DANCE

Danssport Vlaanderen lanceerde het kwaliteitslabel. Zij willen kwaliteitsvolle dansscholen een beloning geven vanuit de dansfederatie. Dit label kan toonaangevend zijn voor externen en kan dienen als bewijsstuk en verzekering van de kwaliteit en de sterktes van de dansschool.

Intern voor de lesgevers, het bestuur en de leden is het kwaliteitslabel iets om trots op te zijn. Het is een beloning voor het harde werk dat wordt geleverd om de dansschool GO4DANCE sterker te maken.

Het kwaliteitslabel helpt de dansschool een positief imago uit te stralen. Het label is iets om in de kijker te zetten, daarom mag het label verwerkt worden in al onze communicatiemiddelen.

Het label mogen wij tevens gebruiken in al onze communicatie om aan te tonen aan alle externen dat ze kunnen vertrouwen in de kwaliteit van onze dansschool GO4DANCE!


Life is dance

Docenten

Diana Seghers en Harry De Clerck zijn beide gediplomeerde dansleraren Ballroom, Latin en Social dance. Ze genoten hun opleiding via de Vlaamse Trainersschool en behaalden beide het diploma Trainer A. Ze volgen regelmatig bijscholingen in de verschillende dansdisciplines en zijn aangesloten bij de federatie Danssport Vlaanderen.

Dansschool GO4DANCE Willebroek Docenta

Docenten Diana & Harry

Dansschool GO4DANCE Willebroek Team

Team, v.l.n.r.: Harry, Diana, Isabella en Patrick

Lesgelden

Lidgeld:
▸ 38,00 €/pp voor een volledig dansjaar (verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, clubgeld en digitaal danstijdschrijft Swing).

Lesgelden:
▸ Cursus van 10 lessen (1,15u) = 55,00 €/pp (volledig dansjaar zijn 2 reeksen van 10 lessen).

▸ Cursus van 10 lessen (1,00u) = 50,00 €/pp (volledig dansjaar zijn 2 reeksen van 10 lessen).
▸ Cursus van 7 lessen (1,00u) = 34,00 €/pp (volledig dansjaar zijn 2 reeksen van 7 lessen).

▸ Voor alle starters/beginners van alle danscursussen: gratis proefles.

▸ Dansavonden onder begeleiding van beide leraars: inkom 3,00 €/pp. 

▸ Gratis parking wagens: ondergrondse beveiligde parking met voldoende staanplaatsen.

▸ Afhankelijk van je persoonlijke mutualiteit kan je een minimum bedrag van 15,00 €/pp recupereren.


Dansen maakt gelukkig en is goed voor lichaam en geest

Dansen is gezond, maakt gelukkig en iedereen kan het. Het gaat namelijk vooral om creatief bewegen. Met dansen train je verschillende spiergroepen en door het ritmisch bewegen maak je je hoofd leeg.

Geluk
Iemand die 1x per week danst, heeft een grotere kans op een gelukkig en evenwichtig leven. Gelukkige relatie? Ga dan dansen met je partner. Met dansen maak je endorfine aan. Deze stof zorgt voor een gevoel van geluk.

Snelheid
Met dansen kun je je snelheid trainen. Maar dan moet je wel op muziek dansen. Je reageert namelijk op de ritmes. Het is dus belangrijk dat je een goed reactievermogen hebt.

Uithouding
Je traint ook je uithoudingsvermogen. Wanneer je een avondje gaat dansen, beweeg je al snel twee uur op de vloer. Als je dat intensief genoeg doet, ben je aan het eind van de avond fit.

Coördinatie
Je coördinatie train je doordat je niet alleen met je benen danst, maar ook je armen, buik, handen en hoofd gebruikt. Je ledematen moeten namelijk een vloeiende beweging maken.

Geheugen
De choreografie bij dansen zorgt voor een intensieve oefening van het geheugen. Je moet goed nadenken wanneer je welke bewegingen moet maken. Daarnaast train je je gevoel voor timing. De bewegingen moeten exact op de muziek worden geplaatst.

Afvallen
Een danser verbrandt evenveel kilocalorieën als iemand die wandelt, zwemt of fietst. Volgens de Britse dokter Vincent Forte is dansen zelfs gezonder dan aerobics of jogging. Doe je aan salsa of een andere actieve dans, dan merk je na een paar weken de eerste resultaten.

Bloeddruk
Positief is ook dat je met dansen nooit te hard traint. Je gaat zweten en je hartslag versnelt. Maar dat is alleen maar positief omdat je daarmee letterlijk je hart en je longen rekt. Hierdoor daalt je bloeddruk en verbetert de bloedcirculatie.

Botten
De zijdelingse bewegingen die je met dansen maakt, versterken je scheenbeen, kuitbeen en dijbeenbot. Dat zijn de botten die ons gewicht dragen. Ouderen die regelmatig dansen hebben minder last van osteoporose.