OPINEL Mes No.8 Outdoor
  • OPINEL Mes No.8 Outdoor
  • OPINEL Mes No.8 Outdoor

OPINEL Mes No.8 Outdoor

OPINEL Mes No.8 Outdoor

Product informatie

Het bekende Opinel mes in een fris en extreem betrouwbaar nieuw 'outdoor' design. Het ergonomische kunststof handvat is volledig waterbestendig en bestand tegen temperaturen van -40°C ot +80°C. De ingebouwde noodfluit is hoorbaar tot op meer dan 300m. Het 2,5mm dikke lemmet met gekarteld deel bewijst ook zeker zijn nut. Het maakt deze No.8 Outdoor tot een betrouwbaar en alround zakmes.

Kunststof heft

Het heft is gemaakt van geïnjecteerd polyamide, verstevigd met glasvezel en is daardoor zeer bestand tegen schokken, water en hoge temperaturen (-40°C tot +80°C). Het geïntegreerde noodfluitje werkt onder alle omstandigheden omdat er geen balletje inzit. Met een kracht van 11dB draag het geluid tot 300m ver in open terrein.

Sandvik roestvrij staal

Het 12C27 roestvrij staal, speciaal voor Opinel op punt gesteld door Sandvik, is gekend voor zijn scherpe snede en zijn onderhoudsgemak. Door een vleugje carbon in de samenstelling, 0.4%, kan het mes zijn scherpe snede goed behouden en is het toch zeer ongevoelig voor corrosie.

Virobloc veiligheidsring

De veiligheidsring, Virobloc, werd uitgevonden door Marcel Opinel in 1955 en elke vouwbare opinel, vanaf het No.6 model, wordt ermee uitgerust. Het Virobloc systeem is eveneens gemaakt uit roestvrij staal en bestaat uit 2 delen. Een vast deel aan het mes, en een roterende ring. Dankzij dit veiligheidssysteem kan je het mes vergrendelen zowel in een open als een gesloten positie. Dus het zorgt zowel voor veiligheid tijdens het gebruik als voor veiligheid in de broekzak of bij transport.

 

Merk:
Opinel
Levertermijn:
Standaard
€21,49 (excl.)
€26,00