INCENDO
  • INCENDO
  • INCENDO
  • INCENDO

INCENDO

Vuur maken met een traditioneel vuurstaal is een fantastische en gemakkelijke manier om op een historische manier een kampvuur te maken.

 

Koolzuurhoudende stof heeft een uitstekend vermogen om vonken van een vuurstaal op te vangen en gloeit vervolgens met hoge hitte, waardoor het snel en gemakkelijk is om vuur te maken.

 

Koolstofdoek werd in de 18e en 18e eeuw vooral gebruikt door de adel en de iets meer welvarende mensen, waar het kooldoek samen met de brandblusser een vaste plaats op de schoorsteenmantel kreeg. Voor het gewone volk was katoenweefsel te waardevol om er koolstofweefsel van te maken.

 

Wanneer een vuurstaal tegen een scherp stuk vuursteen wordt geslagen, stoot het een vonk uit die vervolgens het koolstofweefsel ontsteekt dat vervolgens begint te gloeien.

 

Leg het gloeiende houtskooldoek vervolgens in een bundel droog gras, takjes of gepofte jutedraad en blaas tot het oplaait.

 

Deze manier van vuur maken is een uitstekende vaardigheid om te leren als alternatief voor moderne methoden. Het geeft echt veel voldoening om een ​​vuur te maken zoals vroeger en als je hier eenmaal mee begonnen bent, voelt het al snel als de beste manier om een ​​vuurtje in de natuur te maken. Eenvoudig, historisch en oprecht…

 

Incendo wordt gebruikt in combinatie met onze Eldstål of als navulling voor onze Elddon en bevat ongeveer 8 dm² koolstofweefsel. Dit is genoeg voor 60-70 branden als je een beetje zwaait over het geheel, dat gaat eigenlijk snel..!

Merk:
Wilma
Levertermijn:
Standaard
€10,33 (excl.)
€12,50