Eldstal
  • Eldstal
  • Eldstal

Eldstal

Vuur maken met een traditioneel vuurstaal is een fantastische en gemakkelijke manier om op een historische manier een kampvuur te maken.

 

Wanneer het staal tegen een scherp stuk vuursteen wordt geslagen, stoot het een vonk uit die vervolgens een vonk of koolstofdoek ontsteekt dat dan begint te gloeien.

 

Doe de sintels vervolgens in een bosje droog gras, takjes of gepluisd jute touw en blaas tot het oplaait.

 

Deze manier van vuur maken is een uitstekende vaardigheid om te leren als alternatief voor moderne methoden. Het geeft echt veel voldoening om een ​​vuur te maken zoals vroeger en als je hier eenmaal mee begonnen bent, voelt het al snel als de beste manier om een ​​vuurtje in de natuur te maken. Eenvoudig, historisch en oprecht…

 

Vanaf de ijzertijd, tot de uitvinding van de lucifer, was het gebruik van vuurstaal en vuursteen een gebruikelijke methode om vuur te maken. Deze methode was wijdverbreid in Europa tijdens de oudheid, de middeleeuwen en de Vikingtijd en werd tot de 19e eeuw gebruikt om vuur te maken. Pas in de jaren 1830 werd het eerste type lucifer, de fosforlucifer, op grote schaal gebruikt.

De industriële productie van lucifers, die begon in 1832, betekende uiteindelijk dat het gebruik van haarden en vuurstaal uiteindelijk stopte.

Als je een fan bent van het maken van je eigen t-shirt en toegang hebt tot de vuurstenen sleutel rond de knoop, dan heb je hier een traditioneel Zweeds vuurstaal gemaakt van koolstofrijk staal.

Merk:
Wilma
Levertermijn:
Standaard
€12,40 (excl.)
€15,00