Brouwerij De Logt

Uw brouwerij en fietscafé met streekbieren regio Lommel en Pelt

Brouwerij

Wat begon als een hobby... werd iets meer.... Toen Mario van zijn vrouw een workshop kado kreeg voor zijn verjaardag wisten we niet dat dit ‘de gevolgen‘ zouden worden. Het was een leuke hobby... maar al snel werd er wel heel veel gebrouwen en werd het bier ook wel gesmaakt. We gingen experimenteren (vooral Petula is hier goed in !!!) met allerlei kruiden... niet de gewone, traditionele die veel brouwers gebruiken, maar zeg maar de iets ‘andere‘ kruiden... en ja, het lukte ook nog! Soms moet je gewoon ‘durven‘! En dat doen we ondertussen ...
We werken volledig ambachtelijk, met heel veel liefde voor kruiden.

Sinds 9 november 2019 is ons eerste bier ‘De Logt‘ op de markt en ondertussen hebben we een heel aantal vaste bieren in de verkoop.

Het Fietsterras - Fietscafé

Sinds juli 2021 hebben we ook het label van erkend fietscafé, waar we trots op zijn.

In augustus 2020 zijn we gestart met ons fietscafé. Midden in de eerste lock-down (2020) ging iedereen dagelijks fietsen en wandelen... Iedereen herontdekte terug het eigen land en de eigen prachtige natuur hier in bosland.

Bosland is sinds 2023 ook erkend als Nationaal Park. Een prachtig natuurgebied met heel veel afwisselende landschappen. Kom zeker eens op ontdekking en geniet daarbij van een artisanaal biertje op ons terras.

In de zomermaanden zijn er tal van activiteiten gepland, van optredens tot wandeltochten, opdrachtentocht, proeverijen, ambachtenmarkt, themadagen... blijf zeker op de hoogte via onze kalender.

De Logt
Dit bier is onze eerst creatie. Het is een blond bier van hoge gisting. Ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Met zijn 7% alcoholpercentage is het een iets zwaarder bier, maar een heel vlotte drinker. Niet bitter.

Naya
Genoemd naar de eerste Belgische wolvin die hierachter in de bossen leefde. Ook dit bier is een blond bier van hoge gisting. Met een 7% alcoholpercentage is het een goede dorstlesser. Door toevoeging van specifieke kruiden (met een knipoog naar de wolven) maakt dat dit een kruidig, zacht bier is om te drinken.

Torentrapper
Dit troebel blond, ongefilterd bier van hoge gisting is een echte dorstlesser in de zomermaanden. Met zijn frisse toetsen en met een alcoholpercentage van 6.2% kan deze menig harten (en smaakpapillen) bekoren. Hergisting gebeurt op fles.

Beauvillard
Ons eerste donker bier van 8.5% is een ware smaakbeleving. Een recept uit 1885, geschreven door de Parijse doktor Beauvillard ligt aan de basis van dit donker, kruidig bier. Met de toevoeging van specifieke kruiden maakt dat dit bier volgens de Parijse arts goed was ‘voor het helen huisgezin’. Dus… dat kan niet slecht zijn….

Cervisia Bernardi
De heilige Bernardus staat op het etiket van ons Pils bier. Een bier van lage gisting, ongefilterd maar met een uniek, volle smaak. Met zijn 5.2% is het een frisse dorstlesser, niet te zwaar in alcohol. Dus een echte vlotte doordrinker.