Brouwerij De Logt

Uw brouwerij en fietscafé met streekbieren te Hechtel-Eksel

Brouwerij

Wat begon als een hobby... werd iets meer.... Toen Mario van zijn vrouw een workshop kado kreeg voor zijn verjaardag wisten we niet dat dit ‘de gevolgen‘ zouden worden. Het was een leuke hobby... maar al snel werd er wel heel veel gebrouwen en werd het bier ook wel gesmaakt. We gingen experimenteren (vooral Petula is hier goed in !!!) met allerlei kruiden... niet de gewone, traditionele die veel brouwers gebruiken, maar zeg maar de iets ‘andere‘ kruiden... en ja, het lukte ook nog! Soms moet je gewoon ‘durven‘! En dat doen we ondertussen ...

We kwamen al snel tot de conclusie dat we hier verder mee wilden gaan... verder experimenteren, verder ontwikkelen... het ‘zelf maken‘ zit in ons bloed...

Dat is trouwens ook onze visie op onze zaak geworden... zoveel mogelijk ‘artisanaal‘ blijven werken!

Maar... die grote hoeveelheden kunnen we hier niet gebrouwen krijgen, dus gingen we op zoek naar een oplossing... en na heel veel zoeken en teleurstellingen (brouwerijen genoeg die je bier willen brouwen, maar nergens waar je ZELF mag brouwen, waar je zelf je recept in handen hebt, waar je zelf aan het werk bent, waar je zelf de voeling met je bier blijft houden)... tot we Jörge Leysen ontmoeten van brouwerij ‘Leysen‘.

En... het klikte meteen! De eerste afspraken werden gemaakt en 3 augustus 2019 gingen we voor het eerst zelf 400 liter brouwen (spannend !!). Dit hadden we nog nooit gedaan.... dus... heel spannend! Maar het kwam goed! Heel goed zelfs! En niet alleen met het bier... maar ondertussen ook met de vriendschap tussen de twee brouwers en de twee brouwersvrouwen.

Sinds 9 november 2019 is ons eerste bier ‘De Logt‘ op de markt.

Het Fietsterras - Fietscafé

Sinds juli 2021 hebben we het label van erkend fietscafé, waar we trots op zijn.

In augustus 2020 zijn we gestart met ons fietscafé. Midden in de eerste lock-down (2020) ging iedereen dagelijks fietsen en wandelen... Iedereen herontdekte terug het eigen land en de eigen prachtige natuur hier in bosland.

Dus... de uitdaging was er en al snel was de eerste steen (lees plavei) gelegd voor ons fietsterras... want zeg nu zelf... zulke lekkere biertjes hier ontwikkelen en dan alle fietsers en wandelaars laten voorbijgaan... dat kon niet. Door onze ligging aan knooppunt 257 en vlakbij 'fietsen door de bomen' heb je hier een ideaal plekje om even uit te rusten of om energie op te doen voor de prachtige trip hoog door de toppen. Je kan ook bij ons starten aan onze eigen uitgewerkte fietstocht 'van brouwerij tot brouwerij' ... een lekkere, mooie tocht van 42 km. Vraag zeker naar de fietskaart en ga op ontdekking! Zeker de moeite!

Ondertussen zijn we heel wat maanden verder en hebben er sinds 2021 ook een overkapping bijgezet waardoor wie wil ook onder het verwarmde afdak kan zitten. Zeker in de wintermaanden is het hier lekker warm bij de vuurtjes.

In de zomermaanden zijn er tal van activiteiten gepland, van optredens tot wandeltochten, opdrachtentocht, proeverijen, ambachtenmarkt, themadagen... blijf zeker op de hoogte via onze kalender.