Fotoalbums

Bink Brouwerij Kerkom

De brouwerij dateert van 1878. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bestonden er nog 127 brouwerijen in Limburg. In '65 bleven er daar amper 13 van over. Nu zijn er daar nog 6 van actief. Eéntje daarvan is Brouwerij Kerkom.

Onze bieren

We zijn erg trots op onze bieren, stuk voor stuk 100% ambachtelijke producten.

Bink blond

De blonde Bink vloeide als eerste uit de biertonnen. Het is een bier van hoge gisting, ongefilterd en ongepasteuriseerd, met nagisting op de fles. Dit drinkbier met een echt hoppig karakter is de perfecte dorstlesser. Het alcoholgehalte van deze stoere Bink: 5,5% vol.alc.

Bink bruin

De bruine Bink is het meest gekende Bink bier. Het is een bier van hoge gisting, ongefilterd en ongepasteuriseerd, met nagisting op de fles. Dit degustatiebier valt in de smaak bij de bruine bierliefhebber. Het alcoholgehalte van deze kleine reus: 5,5% vol.alc.

Bloesem Bink

Na de blonde en de bruine Bink kwam de brouwerij met een derde biersoort voor de dag: de Bloesem Bink. Het is een bier van hoge gisting, ongefilterd en ongepasteuriseerd, met nagisting op de fles. Wij brouwen dit seizoensbier elk jaar in dezelfde periode (lente-zomer). Het alcoholgehalte van dit lentebier: 7,1% vol.alc.

Winterkoninkske

Naast de Bloesembink kan je nog van een tweede seizoensbier genieten, het Winterkoninkske. Dit bier is net als de andere bieren ongefilterd en ongepasteuriseerd, met nagisting op de fles. Het alcoholgehalte van dit zware bier: 8,3% vol.alc.

Winterkoninkske Grand Cru

Sinds december 2009 is ons Winterkoninkse Grand Cru geboren, een zwaar donker bier van 13% vol.alc. dus met mate van genieten. Door het gebruik van verschillende donkere mouten krijgen we chocolade, koffie en sherry toetsen, hierdoor past het perfect bij wild gerechten en chocolade desserten. Het strafste winterbier van Limburg. 

Adelardus dubbel

Adelardus Trudoabdijbier, is de jongste telg van onze bieren. Dit donkerbruine bier werd ter gelegenheid van de Open Abdijdagen in het leven geroepen. Adelardus was één van de belangrijkste abten voor de Trudoabdij en de stad Sint-Truiden geweest. Zo bouwde hij de toren en verbouwde hij de bestaande kerk tot één van de meest monumentale kerken uit die tijd. Het alcoholgehalte van dit abdijbier: 7% vol.alc.

Adelardus Tripel

Adelardus - Haspengouwse Tripel, is de jongste telg van onze bieren. De Adelardus tripel is in het leven geroepen ter gelegenheid van de opening van de Abdijtoren in Sint-Truiden op 1 mei 2005. Het was weer op vraag van de stad Sint-Truiden en de Stichting” Abdij, -stad en Regio” dat er naast de Adelardus dubbel nu ook een Tripel wordt gebrouwen om de opening van de toren feestelijk te vieren. Het alcoholgehalte van deze volle tripel: 9% vol.alc.

Bink Tripel

Daarnaast hebben we ook nog onze Binkse Tripel. Het is gebrouwen ter gelegenheid van de 125ste verjaardag van de brouwerij. Het is een “droog bier” met een fruitige neus en, dankzij de Belgische hop, een lange bitterige nasmaak hetgeen dit bier zo karaktervol maakt. Het alcoholgehalte van de Kerckomse Tripel 9% vol.alc.

Alsook Reuss bieren - Bloesem Kriek - Hop Verdomme

Openingsuren

Van april tot oktober: woensdag t/m zondag vanaf 11u tot ....

Van oktober tot april: donderdag t/m zondag en feestdagen vanaf 13u tot ....

We zijn gesloten vanaf 20 december tot eind januari.

Bink Brouwerij Kerkom, uw brouwerij voor Hasselt, Sint-Truiden in Limburg

Foto's

Recensies

Er zijn nog geen recensies geschreven voor Bink Brouwerij Kerkom.

Contact

Bink Brouwerij Kerkom

Naamsesteenweg 469, 3800 Sint-Truiden
  • Bieren
  • Brouwerij
  • Dranken