Bink Brouwerij Kerkom

Uw brouwerij, feestzalen en workshops voor Hasselt en Sint-Truiden in Limburg

Brouwerij Hasselt & Sint-Truiden

De brouwerij dateert van 1878. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bestonden er nog 127 brouwerijen in Limburg. In '65 bleven er daar amper 13 van over. Nu zijn er daar nog 6 van actief. Eéntje daarvan is Brouwerij Kerkom. We zijn erg trots op onze bieren, stuk voor stuk 100% ambachtelijke producten. Hieronder een overzicht van onze bieren, alsook Reuss bieren - Bloesem Kriek - Hop Verdomme.

bink Brouwerij Sint-Truiden

❖ Bink blond
De blonde Bink vloeide als eerste uit de biertonnen. Het is een bier van hoge gisting, ongefilterd en ongepasteuriseerd, met nagisting op de fles. Dit drinkbier met een echt hoppig karakter is de perfecte dorstlesser. Het alcoholgehalte van deze stoere Bink: 5,5% vol.alc.

bink Brouwerij Sint-Truiden

Bink bruin
De bruine Bink is het meest gekende Bink bier. Het is een bier van hoge gisting, ongefilterd en ongepasteuriseerd, met nagisting op de fles. Dit degustatiebier valt in de smaak bij de bruine bierliefhebber. Het alcoholgehalte van deze kleine reus: 5,5% vol.alc.

bink Brouwerij Sint-Truiden

Bloesem Bink
Na de blonde en de bruine Bink kwam de brouwerij met een derde biersoort voor de dag: de Bloesem Bink. Het is een bier van hoge gisting, ongefilterd en ongepasteuriseerd, met nagisting op de fles. Wij brouwen dit seizoensbier elk jaar in dezelfde periode (lente-zomer). Het alcoholgehalte van dit lentebier: 7,1% vol.alc.

bink Brouwerij Sint-Truiden

Winterkoninkske
Naast de Bloesembink kan je nog van een tweede seizoensbier genieten, het Winterkoninkske. Dit bier is net als de andere bieren ongefilterd en ongepasteuriseerd, met nagisting op de fles. Het alcoholgehalte van dit zware bier: 8,3% vol.alc.

bink Brouwerij Sint-Truiden

Winterkoninkske Grand Cru
Sinds december 2009 is ons Winterkoninkse Grand Cru geboren, een zwaar donker bier van 13% vol.alc. dus met mate van genieten. Door het gebruik van verschillende donkere mouten krijgen we chocolade, koffie en sherry toetsen, hierdoor past het perfect bij wild gerechten en chocolade desserten. Het strafste winterbier van Limburg.

bink Brouwerij Sint-Truiden

Adelardus dubbel
Adelardus Trudoabdijbier, is de jongste telg van onze bieren. Dit donkerbruine bier werd ter gelegenheid van de Open Abdijdagen in het leven geroepen. Adelardus was één van de belangrijkste abten voor de Trudoabdij en de stad Sint-Truiden geweest. Zo bouwde hij de toren en verbouwde hij de bestaande kerk tot één van de meest monumentale kerken uit die tijd. Het alcoholgehalte van dit abdijbier: 7% vol.alc.

bink Brouwerij Sint-Truiden

Adelardus Tripel
Adelardus - Haspengouwse Tripel, is de jongste telg van onze bieren. De Adelardus tripel is in het leven geroepen ter gelegenheid van de opening van de Abdijtoren in Sint-Truiden op 1 mei 2005. Het was weer op vraag van de stad Sint-Truiden en de Stichting” Abdij, -stad en Regio” dat er naast de Adelardus dubbel nu ook een Tripel wordt gebrouwen om de opening van de toren feestelijk te vieren. Het alcoholgehalte van deze volle tripel: 9% vol.alc.

bink Brouwerij Sint-Truiden

Bink Tripel
Daarnaast hebben we ook nog onze Binkse Tripel. Het is gebrouwen ter gelegenheid van de 125ste verjaardag van de brouwerij. Het is een “droog bier” met een fruitige neus en dankzij de Belgische hop, een lange bitterige nasmaak hetgeen dit bier zo karaktervol maakt. Het alcoholgehalte van de Kerckomse Tripel 9% vol.alc.