Assistentiewoningen Ter Velden

Wie kan bij ons terecht?

Ter Velden assistentiewoningen (AW) en kortverblijf, stelt 15 woongelegenheden ter beschikking in een landelijke, rustige omgeving in de nabijheid van een dorpsgemeenschap.

De assistentiewoningen zijn gelegen in de Stationsstraat 86 te Burst op een kleine 700m van het station. Er is een belbus opstapplaats op 20 meter van de ingang, wat de bereikbaarheid vergemakkelijkt.

De AW biedt enerzijds individuele woongelegenheid aan residenten die zelfstandig kunnen wonen en anderzijds ondersteunende gemeenschappelijke voorzieningen waarop men facultatief beroep kan doen.

Ter Velden richt zich naar valide en matig zorgbehoevende ouderen.

Een klein stukje geschiedenis.

Ter Velden (locatie vroegere natuurrust) opende in 1982 zijn deuren. Het toenmalige beheer verbouwde een leegstaand naaiatelier tot 15 serviceflats.

In 1999 werd het beheer van de GAW toegewezen aan Jan en Linda De Smet-Janssens. In korte tijd kende de GAW een volledige bezetting . Onze bewoners vonden er tijdens hun beleid een nieuwe thuis, leerden nieuwe vrienden kennen of vonden oude vrienden terug. Een periode van 8 jaar kende de AW een ander bestuur.

Op 15 augustus 2018 werd de organisatie definitief overgenomen door de familie Jan en Linda De Smet-Janssens. Linjacare-BV. Met het hernieuwde beheer van Jan en Linda opteerden zij ervoor de assistentiewoningen een andere naam te geven.

Geïnspireerd door de mooie ligging van het gebouw omgeven door velden en weiden ontstond de nieuwe naam: TER VELDEN