Nieuwe reeks Tao Chakra Yoga

Nieuwe reeks Tao Chakra Yoga

Terug naar je Ware Kern!

De nieuwe reeksen van de Tao Chakra Yoga starten op 02/05/2022! Kom jij je bewustzijn op alle vlakken mee vergroten en versterken? Meerdere lessen per week zowel in de ochtend als avond bij Yoga-, Healing- & Lifestyle centrum AnnimA in Hamme.

Een unieke mix van Taoïsme en Chakra Yoga waarbij “lichaamsbewustwording en bewustzijn” centraal staan.

Het woord Tao betekent letterlijk ‘de Weg’ of ‘doelgericht-gaan’ en vormt het kernbegrip van het taoïsme. Het Taoisme heeft zich ontwikkeld tot een praktijkgerichte, natuurlijke, positieve leefwijze die alle levensgebieden bestrijkt. Men zou het kunnen beschrijven als de Rivier, de Stroom. Het betekent vooral je eigen weg lopen en in je eigen flow komen, in harmonie met de natuur. Het Taoïsme kan men dus als een levenswijze of kunst beschouwen.

Chakra-yoga berust vooral op het zuiveren en balanceren van onze chakra’s.

Tao Chakra Yoga is er op gericht om alle aspecten van ons zijn te voeden en te ontwikkelen. Niet alleen het fysieke lichaam krijgt aandacht maar ook het emotionele, mentale en spirituele lichaam ontwikkelt zich. We bestaan nu eenmaal niet alleen uit vlees en bloed, maar ook uit fijnstoffelijke energie.

De energiecentra die de kosmische energie opnemen, sturen en transformeren noemen we chakra’s. Ons fysieke lichaam telt 7 hoofdchakra’s. Elk van deze chakra’s is verbonden met organen, klieren maar ook met emoties, verlangens en gedachten. We kunnen dankzij specifieke oefeningen en aandacht de chakra’s beïnvloeden en hun functioneren optimaliseren! Je leert blokkades in het lichaam herkennen en je ontdekt in je eigen tempo hoe je je welzijn positief kan beïnvloeden. Dit doen we door middel van:

 • asana’s (houdingen)
 • ademhalingsoefeningen
 • helende Tao klanken
 • bewustzijnsoefeningen
 • affirmaties
 • visualisaties
 • chakra healing
 • chakra meditatie

De unieke combinatie van taoisme en de chakra’s zorgt voor een snel effect in het lichaam. De yogahoudingen en verschillende oefeningen hebben ook zeker een aangenaam effect op ons lichaam en de algehele conditie. Spieren worden effectief getraind terwijl je het zelfgenezend vermogen van het lichaam activeert. Deze afwisselende yogales leert je bewust in contact komen met je Zelf!

Het observeren van de lichaamstaal en het luisteren naar je lichaam helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen. Het lichaam zelf speelt hierbij een rol als bron van wijsheid. Tijdens de les worden lichaam, geest en ziel als het ware op elkaar afgestemd, wat sowieso tot rust leidt…tot bewustzijnsveruiming, tot verlichting!

Tao Chakra Yoga is een fantastische manier om de beperkende werking van emoties en gedachten los te laten en volledig in het nu te komen. Het uiteindelijke resultaat is dat je weer vanuit intuïtie en vertrouwen leeft, meer in overeenstemming met je kern.

Tarief groepslessen

Er worden 2 lessen per chakra voorzien en per chakra wordt je telkens gevraagd om iets van de corresponderende kleur te dragen om de energie te ondersteunen. Tarief Groepslessen: 20 euro per losse les (Instroom/proefles op aanvraag)

Maandabonnement:

 • 1 maand: 80 euro
 • 2 maanden: 150 euro
 • 3 maanden: 220 euro
 • 6 maanden: 440 euro
 • 12 maanden: 800 euro

*Kies je voor een 1, 2 of 3 maanden abonnement dan mag je 2x per week komen. Extra voordeel voor jullie! Bij een halfjaarlijks en jaarabonnement mag je onbeperkt komen: supervoordeel. Bovendien krijg je een extra bonus als je een jaarabonnement neemt. Je krijgt 5 euro korting op de meditaties, happy family yoga en de behandelingen!

Individuele begeleiding: 75 euro per uur

Meer info op onze website.

Contacteer me →