Bellamico

Bellamico

Bellamico

Italië

Regio: Sicilië
Druivensoorten: Nero D’Avola
Jaar: 2018
Bekroningen: Best Italian Producer 2016 / 2017

Aan het einde van de 19e eeuw is Francesco Rocca begonnen met het handelen in wijn. In 1936 is zijn zoon Angelo begonnen met het daadwerkelijk produceren van wijn en bouwde een kelder in Nardo (Apulië). In de jaren ’60 werd de 1e bottellijn aangekocht en werd gestart met de distributie onder het “Rocca” label. Momenteel zwaait Ernesto (kleinzoon van Francesco) samen met zijn zonen Paolo, Marco, Luca en Matteo het scepter. Gezamenlijk delen zij de verantwoordelijkheden van de familiebusiness. Hun nieuwe hoofdkantoor is modern en functioneel met een ondergrondse kelder van 5000 m2. Hier kan men de wijnen onder ideale omstandigheden (temperatuur en vochtigheidsgraad) laten verfijnen.

Deze wijn heeft een intense en levendige rode kleur met paarse highlights. Het boeket is aantrekkelijk en fruitig met aroma’s van kersen en vanille. Brede en fluweelachtige smaak, goede structuur en aromatische persistentie met fijne tannines.

De ideale wijn voor dagelijks gebruik. Komt ook heel mooi tot zijn recht bij het serveren van rood vlees, wild en half-gekruide kaas.

Levertermijn:
1 werkdag
€6,36 (excl.)
€7,70