Rosé

Rosé Wijnen:

Rosé wijnen zijn technisch gezien rode wijnen omdat ze van blauwe druiven worden gemaakt. Het verschil is dat de schilletjes van de druiven een kortere tijd in contact staan met het sap. Hierdoor krijg je dus geen rode, maar een rosé kleurige wijn. In de basis is rosé gemaakt om het fruitige karakter van de druiven naar voren te halen. Juist dat fruitige karakter benadruk je door de wijn koel te serveren. Niet te koud, want dan proef je niets meer van de vaak delicate aroma’s die we in veel rosé wijnen vinden. In het algemeen serveer ik rosé wijnen op circa 10 graden. Niet te koud, dus niet te zuur en lekker veel fruit.

 

Costa di Camenata

Italië

Regio: Chianti
Druivensoorten: Sangiovese

Een heerlijke wijn uit de Toscaanse Chianti streek. Wijnhuis Tenuta San Jacopo maakt hier gecertificeerde organische / biologische wijnen. Alleen de beste druiven worden gebruikt in de vinificatie. Zo’n 70 % van de druiven wordt verkocht aan de coöperaties. Van de overige 30 % wordt wijn gemaakt van absoluut bovengemiddelde kwaliteit voor een zeer goede prijs. Een mooie bijkomstigheid van de werkwijze met alleen de beste 30 % van de oogst is dat eventueel ook in een minder wijnjaar kwalitatief goede wijnen kunnen worden geproduceert.

Dit is een heerlijke-biologische rosé wijn met een licht roze tint. In de neus zijn er heel aangename en intense aroma’s van rode bessen en florale (rozen) aanwezig. Is heel aangenaam en verfrissend in de aanzet, met mooie onderhoudende zuurtjes De wijn is licht en fris en heeft een vers gehalte aan zuren, waardoor hij zich héél gemakkelijk laat drinken.

Een ideaale partner bij gemengde salades, barbecue of als aperitief.

 

Pago Del Vicario

Spanje

Regio: Castilla La Mancha
Druivensoorten: Merlot

Pago del Vicario is een zeer modern, innovatief Spaans wijnhuis. De wijngaarden liggen op 600 meter hoogte in het midden van het land, op de glooiende hellingen aan de voet van de bergen van Toledo. Pago del Vicario met als wijnmaakster Susana Lopez Mendiondo maakt uiterst moderne wijnen.

Dit is een bijzondere wijn, zoete Merlot is zeldzaam! Het is een zeer laat geoogste wijngaard met bijna ingedroogde druiven. De natuurlijke restsuikers zijn behouden.

Deze wijn kan men perfect combineren bij bereidingen met chocolade, kaas of rood fruit.

 

Abando Fermentado En Barrica

Spanje

Regio: Rioja-Alta
Druivensoorten: Tempranillo

Deze supermerkwaardige rosé is gemaakt met tempranillo uit de wijngaarden van Rioja Alta. Na een schilweking van 14 uur op lage temperatuur en in inox cuves, kreeg de wijn zijn gisting in nieuwe Amerikaanse eik. Daar kreeg hij een bewaring ‘sur lie’,en werd er wekelijks een batonnage uitgevoerd. Het resultaat is verbluffend: Een wijn met een diep paarse kleur.

De aroma’s stuiven uit het glas, met aardbeien en frambozen, hints van viooltjes, afgerond met een fijne kruidige rokerigheid. Dit is een knisperig frisse, fruitige rosé met intense en complexe aroma’s, en een heerlijke lange afdronk.

Deze rosé kan een erg breed sectrum van fijne gerechten aan: Paella, rissoto, pastabereidingen, kruidige Aziatische gerechten, kazen, tapas en inderdaad ook visbereidingen tot vleesgrillades.