Alumac Construct


Maatwerk als specialisatie - Vrachtwagenopbouw

De Belgische carrossier-constructeurs genieten van een stevige reputatie, niet enkel om de kwaliteit die ze afleveren maar ook om hun maatwerk en originele eigen realisaties. Alumac uit Kortrijk (Heule) is daar een voorbeeld van. Het bedrijf ontwikkelde onder meer een eigen wisselsysteem voor vrachtwagens.

Per jaar bouwt Alumac ongeveer 600 voertuigen om.

We spreken van chassis/cabines die een gesloten laadkast opgebouwd krijgen maar er zijn ook meer klantgerichte en op maat gemaakte realisaties zoals het monteren van materiaalkoffers achter de cabine of onder de laadbak en dat al dan niet met kippers of vaste laadbakken. Ook de inrichting van laadruimtes bij gesloten bestelwagens is een specialiteit.

Bij de grotere bedrijfswagens zijn de meeste realisaties kippers al dan niet in combinatie met een hefkraan.

Heel speciale realisaties zijn er ook. Zo bouwt Alumac vrachtwagens voor bedrijven die kabels leggen en vaak grote spoelen met kabels moeten vervoeren. Deze wagens zijn voorzien van een super lage laadbak met daarin een zelf ontwikkeld sjor- en ankersysteem om de kabelrollen op een veilige manier te kunnen vervoeren.

Ook op maat gemaakte wagens voor glasvervoer zijn realisaties waar ze bij Alumac construct fier op zijn.

De meest unieke realisaties zijn echter de vrachtwagens met een wisselsysteem, het komt er op neer dat bijvoorbeeld de laadbak van het chassis kan afgeschoven worden waardoor de vrachtwagen dan kan dienst doen als een trekker omdat het chassis voorzien is van een koppelingsplaat voor een oplegger. Dit soort vrachtwagens is bijzonder interessant voor kleinere bedrijven die hun voertuig voor verschillende doeleinden willen inzetten.

Check zeker onze website www.alumac.be of onze facebookpagina om nog meer van onze realisaties te zien!