Wil je een leuk leven én een mooi en gezond lichaam?

Wil je een leuk leven én een mooi en gezond lichaam?

Wil je een leuk leven én een mooi en gezond lichaam?

Laat me de vergelijking maken met het potloodlijntje onder je ogen dat in de loop van de dag vervaagt. Als het niet vervaagt dan loopt het uit 😊. Tot je het beu bent dat je make-up niet blijvend is en je wilt wel graag dat lijntje. Dan kan je kiezen voor permanente make-up.

Zo is het ook met prettig leven en eindelijk een mooi gewicht kunnen behouden. Als je kiest voor een degelijke en diepgaande manier van kijken dan kan je stoppen met teveel shoppen, shaken en overdreven gaan sporten. Je kan zelfs stoppen met moedeloos zijn omdat je denkt dat je geen karakter hebt.

Zelfs een kleine verandering of inzicht kan op termijn een groot effect hebben.

Systemisch coachen is een coachingtechniek waarmee je ánders gaat kijken en gaat zoeken naar antwoorden die je op het eerste zicht niet kent. Vaak weet je niet precies dat waarom je op een bepaalde manier denkt en waarom je bepaalde zaken op die manier doet. En daarmee geeft deze techniek oplossingen voor vragen waar je mogelijks al jaren mee zit.

Het mooie is dat de antwoorden en de oplossingen écht uit jezelf komen. Daarom pas je ze ook toe in het dagelijks leven. Klanten worden rustiger en gaan meer vertrouwen in zichzelf.

Het is zoals je niet op iemand zijn naam kunt komen door hard na te denken. Maar door het even te laten zakken, komt dat die naam toch ineens in je op. Het lijkt echt bijzonder, maar in feite is het iets wat we allemaal kunnen en mogen inzetten.

Stel nu dat je in een andere cultuur, familie of omgeving geboren was en er waren heel andere dingen gebeurd in je leven, dan zou je anders denken en eten. Misschien at je dan vanzelf gezonder of net ongezonder. En dan is de vraag welke manier van eten past bij jou, hoe je blijvend kan afslanken en kan doorzetten? Zonder diëten, frustratie, tekorten en gedoe.

Ik werk meestal individueel met vloerplaten of kleine figuurtjes. Zo kunnen we makkelijker gaan voelen en ervaren wat een rol speelt. Deze manier van werken is gebaseerd op systeemwerk (of familie-opstellingen van Bert Hellinger).

Voorbeelden van voedingsvragen die te onderzoeken en op te lossen zijn:

  • Van waaruit is de neiging ontstaan om te snoepen en hoe stop je ermee?
  • Hoe is je relatie met gezonde voeding en hoe kan dat beter?
  • Wat is een goed eetpatroon voor jou?
  • Welke functie hebben bepaalde voedingsmiddelen in je leven? En hoe kan je nog troost, rust, bescherming, gezelligheid vinden?
  • Wat maakt dat meerdere mensen in je familie grote eters zijn? En dien je daar trouw aan te blijven?
  • Ook vragen over het verminderen van angsten, lichamelijke klachten, innerlijke rust vinden, ondernemerschap, doelen halen en productief zijn, zijn welkom.

Ik voorzie een uur per sessie. Afhankelijk van je vraag zijn kan het nodig zijn om verschillende stukken te onderzoeken.

Moest je je afvragen of deze aanpak iets voor jou is? Bel gerust voor meer info op 0473 96 73 73 of mail me op info@birgitgilis.be

Getuigenissen op mijn website www.birgitgilis.be