Standaard-dieet werkt niet

Standaard-dieet werkt niet

Een opgelegd standaard-dieet werkt niet!

Na 20 jaar ervaring als diëtiste en het volgen van aanvullende opleidingen gedurende de laatste 5 jaren heb ik sinds begin dit jaar mijn dieetpraktijk omgevormd tot een voedings- en lichaamspraktijk.

Een aanpak met een visie op lange termijn die door de huidige en nieuwe klanten gewaardeerd wordt en hen korter en sneller bij hun doel bracht dan ze gehoopt hadden. Uitgangspunt van mijn aanpak is: Een opgelegd standaard-dieet werkt niet: iedereen heeft recht op de begeleiding die het beste bij hem of haar past.

In dat kader begeleid ik klanten op verschillende manieren, afhankelijk wat het beste bij hen past:

  • De gewone begeleiding die mensen duidelijk geeft welk eetpatroon bij hen past en inzicht geeft in hun gedrag waardoor ze hun ideale gewicht of gezondheid nog niet bereikten.
  • Hypnose waarbij de gedachten in je hoofd stil vallen en je meer contact maken met wat je echt wil en wat er zich in je binnenwereld afspeelt.
  • Gezondheidsmeting met de Multiscan om een helder beeld te krijgen over je fysieke en mentale gezondheid.
  • Jezelf leren kennen en heerlijk ontspannen door te dansen – on the move.

Ik vind het zo verrassend wat er allemaal bij de mensen in beweging gezet wordt naar aanleiding van hun vraag naar afvallen, een rustiger leven, minder stress, enz… dat ik besloten heb om getuigenissen van de laatste maand te delen. Om tot de gewenste resultaten te komen kiezen klanten voor verschillende methodes. De gebruikte methode hangt af van de persoonlijke vraag en het doel afhankelijk van wat lichaam en geest op dat moment nodig hebben.

Gewone begeleiding

Sofie (30jaar) zat gevangen in een patroon waarbij ze te veel snoepte. De momenten wanneer de druk van het werk en het gezin even weg viel, kwam de drang enorm op. Sofie zag natuurlijk zelf ook dat het snoepen haar niet goed deed. Ze voelde dat ze minder levenslustig en actief werd. Ze voelde zich moe en toch sliep ze niet goed, toch kon ze deze gewoonte niet alleen doorbreken.

Vol goede moed ging ze aan de slag met een voedingsplan dat beter bij haar past. Sinds dat moment werkt haar verzadigingsgevoel veel beter. De drang naar zoet valt weg en het gevoel ‘Ik raak er wel uit!’ versterkt. Haar gewicht zakt ook.

Enkele weken later, als de ‘oude routine’ plaats maakt voor het volle enthousiasme, blijkt het plots moeilijker om niet terug in de gewoonte om regelmatig te snoepen te belanden.

Tot ze tijdens een gesprek inziet hoe logisch het voor haar is dat ze iets lekkers te eten zoekt, van zodra ze thuis komt of stil valt na het huishouden. Het lijkt voor haar onlogisch om niet te eten als ze moe is van het werk. Nu kiest ze voor oplossingen die ze eerst niet zag: wandelen of even gaan zitten om gewoon niks te moeten.

Sofie merkt op dat ze rustiger is, beter naar zichzelf luistert en veel betere keuzes maakt op gebied van gezonde voeding.

Hypnose

Als je mij vraagt wat hypnose is, dan zeg ik: Hypnose brengt je in een ontspannen staat, dicht bij jezelf. Door die ontspanning vallen de gedachten in je hoofd stil en kan je meer contact maken met wat er in je binnenwereld speelt.

Véronique doet het werk waarvoor ze gestudeerd heeft. Ze voelt aan dat het niet helemaal haar ding is maar weet ook niet waar ze echt blij van wordt. Haar gewicht en haar gezondheid lijden eronder. Onder hypnose komt ze te weten dat ze graag vaker iets met haar handen doet zoals masseren. Daar zit haar passie. Ze houdt haar werk. Maakt ook tijd om cursussen te volgen en haar gewicht daalt zienderogen. Ze heeft het gevoel dat ze zichzelf nu echt kan waarderen doordat ze én haar job heeft én daarnaast haar passie uitoefent.

Tom heeft het moeilijk om zich ondanks alle inspanningen en inzichten aan een goed eet- en leefpatroon te houden. Onder hypnose komen we te weten dat hij als hij iets spannends meemaakt de neiging heeft om zich te verstoppen. Om zijn gevoelens van ergernis te onderdrukken gaat hij eten, liefst in de zetel. Zo voelt hij zich even beter. Doordat Tom inzicht krijgt in zijn manier van met spanning en gevoelens om te gaan, gaat de bal aan het rollen. Vanaf nu is het veel makkelijker om juiste keuzes te maken die bij zijn persoonlijkheid en zijn lichaam passen.

De opmerking die ik geregeld hoor is dat zich na één of twee hypnose-sessies grote of vele kleine veranderingen inzetten. Bv geen moeite meer hebben om na één bord te stoppen met eten. Graag buitenkomen voor een avondwandeling.

Gezondheidsmeting Multiscan Pro

Vincent twijfelde aan wat zijn lichaam nodig heeft qua voeding en beweging. De scan geeft heeft hem een accuraat beeld. Bepaalde werkpunten worden besproken. Zijn lichaam reageert indien hij teveel koolhydraten eet en zijn hart en hersenen signaleren de nood aan ventileren van de stress omwille van drukte op het werk.

Hij heeft nu duidelijkheid en een helder overzicht in handen waardoor hij enerzijds volop gaat fietsen en anderzijds een voedingspatroon heeft waarbij hij zich goed voelt. De overtollige kilo’s zijn op 3 maanden tijd verdwenen.

Bewegingsbegeleiding: On the move

Heb jij al ervaren hoe heerlijk dansen in on the move kan zijn? Hoe je door het dansen dichter bij jezelf kan komen? Ik kreeg volgend berichtje van één van de dansers:

Als nieuweling in de groep werd ik onmiddellijk aanvaard en opgenomen. Ik was wel bang om bekeken en beoordeeld te worden omwille van hoe ik dans. Deze schrik verdween snel tijdens het dansen.

Het mogen zijn wie ik ben geeft me een enorm goed gevoel binnen de groep.

Ik heb de indruk dat veel mensen niet weten wat muziek met je kan doen. Op sommige momenten komen er veel gevoelens los, zowel positieve als negatieve. Ik vind het belangrijk deze een plaats te kunnen geven. Het woordje uitleg van Birgit doet de puzzel samenvallen.

Eén ding is zeker: De rust, die na het dansen genomen wordt, brengt me nog dichter bij mezelf en het is zalig om in alle rust terug naar huis te keren. Een aanrader!

Heb je interesse om mee te dansen? Neem dan vlug een kijkje op de site. In september start er een nieuwe reeks!